RK “Rudar” traži od Opštine Pljevlja da preuzme vlasništvo nad klubom

Prije nekoliko dana Glavni grad Podgorica preuzeo je Muški rukometni klub Budućnost iz Podgorice. Ugovor o preuzimanju kluba sa osnivačima potpisao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je istakao da je rukomet u Podgorici stvar sportske tradicije i ponosa

8652 pregleda 0 komentar(a)
Sportski centar "Ada" u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sportski centar "Ada" u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Rukovodstvo Omladinskog rukometnog kluba “Rudar” u Pljevljima zatražilo je od lokalne samouprave u tom gradu da bez naknade preuzme vlasništvo nad klubom, jer će u protivnom u sadašnjim okolnostima doći do njegovog gašenja.

U ponudi koja je upućena rukovodstvu Opštine i odbornicima, navodi se da su osnivači kluba saglasni da Opština postane stoodstotni vlasnik kluba i da je tu odluku donio Upravni odbor na sjednici održanoj 30. juna.

”Svi osnivači ORK kluba “Rudar” saglasni su da se bez naknade cjelokupni osnivački kapital, sa svim pojedinačnim ulozima koje imaju prenesu na Opštinu Pljevlja i da Opština bude jedini osnivač sa udjelom od sto odsto osnivačkog kapitala”, navodi se u dopisu kojeg je potpisao ORK “Rudar” Boban Knežević.

Navodi se da je jedini cilj ponude očuvanje rukometa u Pljevljima koji ima tradiciju dugu skoro sedam decenija, a Upravni odbor, kako se navodi, odlučio je da ponudu dostavi Opštini Pljevlja iz više razloga.

”Kompletna sportska infrastruktura koju koristi ORK Rudar je vlasništvo Opštine Pljevlja ili opštine i države kao što je Sportski centar “Ada”. Opština Pljevlja iz budžeta najvećim dijelom finansira Omladinski rukometni klub “Rudar”. Prihvatanjem ove ponude Pljevlja bi sačuvala muški rukometni klub kome u slučaju negativnog odgovora slijedi sigurno gašenje, ako ne ove godine, onda naredne, što zasigurno nije interes ni opštine ni države, a u prvom redu desetine dječaka i omladinaca koji treniraju u klubu”, navodi se u ponudi.

Osnivači kluba, kako se ističe u dopisu, zbog privatnih razloga, preseljenja i poslovnih planova nisu u mogućnosti da se u dosadašnjoj mjeri posvete rukometnom klubu što bi dovelo do stagnacije i neminovnog gašenja kluba.

Omladinski klub ima tri selekcije, prvi tim, kadetsku ekipu i pionirski tim, a u klubu trenira oko sedamdeset rukometaša.

Tvrde i da ORK nema neizmirenih obaveza zaključno sa 30. junom ove godine, i predlažu formiranje komisije za popis imovine, materijalnih i nematerijalnih obaveza. U dopisu se podsjeća i na uspjehe koji je pljevaljski rukomet ostvario u prethodnim decenijama.

Bonus video: