Bojana Popović: Atingre nam je donijela pobjedu, ima kvalitet za ovakva izdanja

„Storhamar ima mladu ekipu i dosta trče, nikada se ne predaju, tako da sam srećna zbog pobjede. Naravno, moramo da učimo i iz grešaka koje smo pravile, jer će biti teško u Norveškoj narednog vikenda”, naglasila je Armel Atingre

5642 pregleda 0 komentar(a)
Nađa Kadović i Milena Raičević grle Armel Atingre nakon pobjede, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Nađa Kadović i Milena Raičević grle Armel Atingre nakon pobjede, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Poslije poraza od Esbjerga i Meca, te remija sa Rapidom iz Bukurešta, rukometašice Budućnost Bemaxa su konačno slavile i na svom terenu.

Duel sa Storhamarom u „Bemax areni”, koji bi mogao da rješava pitanje osvajača 5. mjesta u grupi B, pobjedu je donijela Armel Atingre, koja je četiri sekunde prije kraja odbranila zicer Oliviji Lefkvist.

„Atingre nam je na kraju donijela pobjedu, imale smo sreće, iako ona naravno ima kvalitet za ovakva izdanja. Srećne smo zbog pobjede, ali moramo da budemo bolje u narednom meču protiv istog rivala sljedećeg vikenda. Sve je ovo očekivano, jer smo imale samo tri zajednička treninga, dok je Storhamar bio na okupu tokom čitavog Evropskog prvenstva”, rekla je Bojana Popović.

Šefica stručnog štaba je zamjerila ekipi što je stala kada je povela 11:7 u 1. poluvremenu.

„Očekivale smo tešku utakmicu, čestitke Storhamaru na velikoj borbi tokom čitavog meča. U prvom poluvremenu smo imale period kada nismo bile najbolje u napad, izgubile smo nekoliko lopti i to je dalo priliku Storhamaru da se vrati sa minus četiri. U 2. poluvremenu smo znali da će biti jake odbrane na obje strane. Imale smo priliku da dobijemo utakmicu bez neizvjesne završnice, ali smo ponovo pravile greške”, istakla je Popovićeva.

Junakinja pobjede je bila veoma srećna.

„I prije utakmice sam rekla da će biti teško, jer igramo protiv tima koji ima gotovo isti broj bodova kao mi. Storhamar ima mladu ekipu i dosta trče, nikada se ne predaju, tako da sam srećna zbog pobjede. Naravno, moramo da učimo i iz grešaka koje smo pravile, jer će biti teško u Norveškoj narednog vikenda”, naglasila je Atingre.

Bonus video: