"Plave" žele da nametnu ritam Đeru

Rukometašice Budućnost Bemaxa danas od 18 sati protiv mađarskog velikana igraju posljednju utakmicu u 2022.

3885 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Teško da u evropskom klupskom rukometu danas postoji teži rival nego što je to Đer, naredni protivnik Budućnost Bemaxa u Ligi šampiona.

"Plave" danas od 18 sati dočekuju velikana, petostrukog prvaka Evrope, ali i tim koji je pred dolazak u Podgoricu doživio dva poraza - od Rapida u Evropi, te u duelu sa Ferencvarošem u domaćem šampionatu.

Izabranice Bojane Popović ne žele da se unaprijed predaju protiv ekipe koja ih je nedavno u Mađarskoj savladala rutinski - 32:19.

"Glupo je pričati o mogućnostima Đera koji na svakoj poziciji ima po dvije-tri igračice. Bavićemo se više sobom, a manje protivnikom. Želimo da guramo naš ritam, sa manjim brojem tehničkih grešaka. Samo na taj način ćemo spriječiti Đer da se "hrani" lakim golovima", rekla je Bojana Popović.

Đer ima poštovanje Budućnosti, ali...

"Vjerujem da će pokazati bolju igru u odnosu na prvi duel u Mađarskoj. Đer je odličan, a mi možemo više nego u prvoj utakmici u kojoj smo bili bojažljivi", kaže Bojana, koja ne može da računa na Ivonu Pavićević, dok je i dalje pod znakom pitanja nastup Milene Raičević.

Budućnost je u prvih osam kola u grupi B upisala četiri pobjede, tri poraza i remi. Tri od četiri trijumfa je upisala na strani, dok je u “Bemax areni” bila bolja samo od Storhamara.

"Energijom i borbenošću moramo da odgovorimo na kvalitet Đera. Biće to teška utakmica, Đer u Podgoricu dolazi sa željom da pobjedom završi ovu godinu, nakon što je u prethodnom kolu poražen od Rapida u Bukureštu. Mi smo tu da im to ne dozvolimo i da se borimo. Moramo da pokažemo što znamo, da razmišljamo prvenstveno o našoj igri i da vjerujemo u iznenađenje", istakla je Adrijana Kardoso, desno krilo Budućnosti.

Bolje izdanje nego u prvom meču ove sezone priželjkuje i Matea Pletikosić:

"Utakmica u Đeru je bila naše najslabije izdanje ove sezone. Sigurna sam da ćemo drugi meč odigrati mnogo bolje i da možemo mnogo", kazala je Matea.

Večerašnji duel će biti 27. međusobni između Budućnosti i Đera. Mađarice su upisale 19 pobjeda, Budućnost je slavila u tri duela, dok su četiri utakmice završene remijem.

Podgorički klub očekuje podršku navijača, pa je uradio isto što i pred duel sa Storhamarom prije dva vikenda.

"ŽRK Budućnost Bemax podsjeća sve navijače koji su kupili ulaznice i bodrili lavice tokom Evropskog prvenstva - da imaju besplatan ulaz na preostale utakmice našeg kluba u grupnoj fazi EHF Lige šampiona u “Bemax areni”. Potrebno je samo da na ulazu pokažu ulaznicu koju su kupili za EHF Euro 2022", piše u saopštenju "plavih".

Bonus video: