Đerona nakon žrijeba: Grupa gdje svako svakoga može da pobijedi

"Naizled smo dobili lakšu grupu, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i slično, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smijemo nikoga da potcijenimo", smatra kapiten Srbije Nemanja Ilić

4327 pregleda 0 komentar(a)
Đerona, Foto: Printscreen YouTube/Balkan Handball
Đerona, Foto: Printscreen YouTube/Balkan Handball

Kuglice u Diseldorfu na isto mjesto na Evropskom prvenstvu u rukometu poslali su Crnu Goru, Srbiju, Island i Mađarsku. Za ostatak kontinenta najmanje atraktivna grupa, ali sa našu selekciju idealna, s obzirom na to da su "lavovi" u finišu kvalifikacija zakomplikovali život i žrijeb čekali iz posljednjeg šešira.

Da je grupa ujednačena, smatra i jedan od rivala Crne Gore u Minhenu - selektor Srbije Toni Đerona.

"Toliko da svako svakoga može da pobijedi. Evropsko prvenstvo je veoma težak turnir, a važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog kvalifikacija za Olimpijske igre. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako", poručio je Đerona, a prenose mediji iz Srbije.

Crna Gora i Srbija srešće se u posljednjem kolu grupne faze, a u do sada jedinom meču na velikim prvenstvima slavila je naša selekcija - prije tri godine na Evropskom prvenstvu u Austriji.

"Naizled smo dobili lakšu grupu, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i slično, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smijemo nikoga da potcijenimo", smatra kapiten Srbije Nemanja Ilić.

Bonus video: