Budućnost kreće u nemoguću misiju

Rukometašice Bojane Popović sjutra (16 časova) gostuju ĆSM Bukureštu

7331 pregleda 2 komentar(a)
Vjeruje da ekipa može do osmine finala: Armel Atingre, Foto: dejan starčević / žrk budućnost bemax
Vjeruje da ekipa može do osmine finala: Armel Atingre, Foto: dejan starčević / žrk budućnost bemax

Poslije 50 dana pauze zbog Svjetskog prvenstva, rukometašice Budućnost Bemaxa se vraćaju na veliku scenu. Pred timom Bojane Popović je praktično nemoguća misija - da u narednih šest utakmica Lige šampiona nadoknade četiri boda minusa za Brestom ili Debrecinom, od kojih imaju i gori međusobni skor (s Mađaricama igraju u Podgorici, nakon poraza u gostima 27:22), i domognu se 6. mjesta u grupi B.

Jasno je da su potrebne velike pobjede, da više nijedna utakmica ne smije da se “baci”, a prva šansa za brejk koji bi mogao da vrati “plave” u igru je u nedjelju protiv ĆSM-a u Bukureštu.

- Biće sigurno teško, Bukurešt je jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona. Veliki je izazov i biće teško poslije duge pauze, ali vidim veliku energiju kod svih djevojaka. Vjerujem da možemo da izvučemo maksimum iz ovog meča, moramo da razmišljamo pozitivno - poručila je Bojana Popović.

Šefica stručnog štaba napominje da Adrijan Vasile na svim pozicijama ima dvije-tri kvalitetne igračice.

- U Podgorici nije igrala Grejs Zadi, ali mislim da se vratila nakon Svjetskog prvenstva, a i Kristina Neagu je spremna. Sigurno da pred svojim navijačima žele da pokažu da mogu mnogo bolje nego u prvom dijelu sezone, kada su imale uspona i padova. Moramo da iskoristimo naše šanse i da probamo da odigramo sličan meč kao u Podgorici - rekla je Popovićeva.

U prvom duelu u “Bemax areni” Budućnost se dugo držala, ali je izgubila 29:24.

- ĆSM je sjajan tim, koji ima mnogo velikih imena. Dovoljno je pomenuti Neagu, Zadi i Kobilinsku i vidjeti koliko su dobre. Imaju više iskustva od nas, čeka nas veliki rat - poručila je Armel Atingre.

Francuska golmanka s optimizmom dočekuje i meč u Bukureštu, ali i nastavak Lige šampiona i vjeruje da je moguć plasman u osminu finala.

- Neke igračice su ušle u ritam koji im je bio potreban, jače smo i kao kolektiv, jer smo na početku sezone bile novi tim. Mislim da imamo šanse. Biće jako teško, ali u srcu osjećam da možemo da se domognemo nokaut faze.

Bonus video: