"Plave" žele drugu pobjedu u eliti

Rukometašice Budućnost Bemaxa gostuju švedskom Savehofu (20.45)

4147 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost igra protiv jedine ekipe koju je savladala ove sezone, Foto: ŽRK Budućnost
Budućnost igra protiv jedine ekipe koju je savladala ove sezone, Foto: ŽRK Budućnost

Pred rukometašicama Budućnost Bemaxa su još tri utakmice u Ligi šampiona. Šanse za prolaz u osminu finala su matematički izgubljene prije nekoliko sedmica, pa “plave” sada, kada su nešto rasterećenije, žele da posljednje utakmice u sezoni na međunarodnoj sceni iskoriste na pravi način.

Večeras od 20.45 Podgoričanke gostuju Savehofu u Švedskoj, jednom od dva tima (uz poljsko Zaglebje) koji u prvih 11 kola nije osvojio ni bod.

Savehof je, takođe, jedini protivnik kojeg je Budućnost ove sezone savladala - trijumfovala je 31:30 u duelu koji je krajem septembra odigran u “Bemax areni”. Pored te pobjede, crnogorski šampion ima još remi sa Brestom i devet poraza.

- Savehof ima generaciju igračica koje dugo igraju zajedno. Odlično funkcionišu, igraju brz rukomet i sigurno je to tim koji je za nijansu spremniji i bolji nego što je bio u prvom dijelu sezone kada smo se sastali u Podgorici. To se pokazalo u posljednjem meču protiv Bitighajma, protiv kojeg su Šveđanke gotovo do samog kraja bile u prednosti - rekla je Bojana Popović.

Kao i uvijek, čvrsta odbrana je ključ utakmice.

- Pružićemo sve od sebe i nadam se da će sve igračice biti zdrave, jer smo imali virus ovih dana. Biće teško, vjerujem da će se igrati gol za gol. Djevojke moraju da budu na nivou utakmice sa Đerom i ništa drugo. Ostalo će doći samo od sebe - istakla je legendarna rukometašica.

Nakon duela u Švedskoj, Budućnost će 10. februara dočekati Odenze, a posljednji meč igra 17. ovog mjeseca kada će gostovati Bitighajmu u Njemačkoj.

Bonus video: