Bojana Popović: Promašaje mogu da razumijem, ali borbenost ne smije da izostane

„Mlada smo ekipa, očekivane su oscilacije u igri, ali ne smije da nedostaje želja i spremnost da se na pravi način borimo za klub”, rekla je šefica stručnog štaba Budućnost Bemaxa nakon brodoloma protiv Bitighajma (34:16)

7321 pregleda 19 komentar(a)
Foto: EHF
Foto: EHF

Porazom od Bitighajma, trećim sa 18 razlike (34:16), rukometašice Budućnost Bemaxa su završile najgoru odiseju u istoriji kluba u Ligi šampiona.

Tim Bojane Popović je potonuo već na startu, dozvolio domaćima da serijom 7:0 dođu do 10:2, nakon čega nije bilo povratka.

Postavljalo se pitanje samo da li će biti oboren klupski rekord, jer su „plave” gubile 39:21 od Đera i 44:26 od ĆSM Bukurešta, a i njemački tim se zaustavio na plus 18.

„Razočarana sam, nismo ih pritiskale. Na početku smo promašile veliki broj šuteva i to nas je odvelo u veliki minus. Mlada smo ekipa, očekivane su oscilacije u igri, ali ne smije da nedostaje želja i spremnost da se na pravi način borimo za klub. I iskusnije igračice su bile ispod očekivanja, od njih se traži da budu primjer mlađima, ali to nije bio slučaj”, poručila je Bojana Popović.

Šefica stručnog štaba Podgoričanki je zamjerila ekipi zbog izostanka borbenosti.

„Golmanka Bitighajma je bila sjajna i odbranila je sve što smo stvorile u napadu. Nije lako da parirate protivniku kada ima tako raspoloženu golmanku i kada odbrani toliko šuteva. Promašaje mogu da razumijem, jer su to mlade igračice, ali borbenost ne smije da izostane tokom svih 60 minuta”, kazala je Popović.

Razočaranje izdanjem u Njemačkoj nije skrivala ni golmanka An-Katrin Gigerih.

„Željele smo da pokažemo potpuno drugačije izdanje. Nije bilo agresivnosti, podbacile smo u odbrani, nedostajala je i realizacija u napadu. Napravile smo mnogo grešaka”, istakla je njemačka internacionalka.

Bonus video: