Poznat put "lavica" ka Parizu: Paragvaj za početak, Adžić i Slovenija za kraj

Ukoliko djevojke Bojane Popović osvoje jedno od prva dva mjesta na turniru u Ulmu Crna Gora će se četvrti put zaredom naći na Olimpijskim igrama

3786 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore tokom posljednjeg SP, Foto: IHF
Rukometašice Crne Gore tokom posljednjeg SP, Foto: IHF

Dvije karte za Pariz čekaju na obali Dunava - rukometašice Crne Gore od 11. do 14. aprila u Ulmu će se boriti za plasman na Olimpijske igre, a od danas je poznat i raspored predolimpijskog turnira.

"Lavice" bi na staru 11. aprila trebalo da imaju dan za zagrijavanje protiv najlakšeg protivnika u u grupi Paragvaja, a nakon dana pauze čekaju ih i odlučujuće bitke.

U drugom kolu (13. april) igraće protiv domaćina Njemačke, dok ih dan kasnije očekuje okršaj sa Slovenijom i bivši selektorom Draganom Adžićem.

Ukoliko djevojke Bojane Popović osvoje jedno od prva dva mjesta na turniru, Crna Gora će se četvrti put zaredom naći na Olimpijskim igrama.

Vizu za Pariz pored domaćina Francuske, već su izborili Norveška, Danska, Brazil, Južna Koreja i Angola.

Osim u Ulmu kvalifikacioni turniri igraće se još u Mađarskoj i Španiji - u Debrecinu će s osim domaćina za olimpijsku viu boriti još Švedska, Kamerun i Japan, a uz "furiju" na turniru u Torevijehi igraće Holandija, Češka i Argentina.

Bonus video: