Slovenija u euforiji: Borile smo se kao lavice, Adžić nas naučio da vjerujemo u uspjeh

Rukometašice Slovenije postale prva ženska ekipa iz te države koja je izborila plasman na Olimpijske igre

18697 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Adžić nakon meča sa Crnom Gorom, Foto: Rokometna zveza Slovenije (Facebook)
Adžić nakon meča sa Crnom Gorom, Foto: Rokometna zveza Slovenije (Facebook)

Slovenija slavi svoje rukometašice - selekcija koju vodi crnogorski trener Dragan Adžić prva je ženska reprezentacije te zemlje koja će u ekipnim sportovima nastupiti na Olimpijskim igrama.

Trenutak za istoriju Slovenke su ispisale u direktnom duelu za Pariz sa Crnom Gorom - bile su bolje tokom svih 60 minuta i potpuno zasluženo će se 26. jula naći na ceremoniji svečanog otvaranja Igara u Parizu.

"Od kada je stigao na mjesto selektora Dragan Adžić nam je otvorio oči i naučio nas da vjerujemo u uspjeh", pohvalila je golmanka Slovenije Amra Pandžić stručnjaka koji je prije 12 godina pisao istoriju i sa Crnom Gorom.

Poznato je da je nadimak crnogorskih rukometašica "lavice", a Nataša Ljepoja smatra da su to u Ulmu bile njene drugarice i ona.

"Borile smo se kao lavice i to smo pokazale na terenu... Mislim da još nismo svjesne kakav smo uspjeh napravile, a koliko nam sve znači možda najbolje govore suze u našim očima tokom posljednja dva minuta utakmice", istakla je Ljepoja, a prenosi RTV Slovenija.

Dragan Adžić je 2012. Crnoj Gori donio jedinu olimpijsku medalju, a sada je istorijsku olimpijsku priču ispisao i sa Slovenijom. Mediji u toj zemlji naglašavaju kako na kraju utakmice nije podlegao euforiji i podsjećaju da je sa Crnom Gorom osvojio srebrnu medalju u Londonu.

"Kontrolisali smo utakmicu svih 60 minuta iako je bilo nevjerovatno teško - sve to pokazuje fenomenalnu stabilnost ove ekipe. Sve odlučujuće utakmice od mog dolaska ove su djevojke odigrale odlično", rekao je Adžić.

Slovenija bez prenosa istorijskog uspjeha, danas doček

Rukometašice Slovenije postale su prva ženska ekipa iz te države koja je izborila plasman na Olimpijske igre, ali trenutke istorije niko u zemlji nije mogao da gleda u TV prenosu.

Kako piše "Delo" takvu nepravdu Slovenija će pokušati da ispravi danas kada je na Aerdromu Jože Pučnik zakazan doček heroina iz Ulma.

Bonus video: