Jelena Dokić: Malo je nedostajalo da se ubijem zbog oca

Jelena Dokić je u karijeri osvojila šest WTA titula, a 2002. je bila četvrta na svijetu

5857 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Dokić 2009. godine, Foto: AP
Jelena Dokić 2009. godine, Foto: AP

Jelena Dokić, nekada četvrta teniserka svijeta, kazala je za britanski "Telegraf" da je umalo izvršila samoubistvo zbog okrutnosti oca Damira.

Ona je odnos sa ocem detaljno opisala u autobiografiji "Nesalomiva", a svoju životnu priču često podijeli i sa medijima.

“Prošla sam kroz mnogo toga, ali za mene nije bilo izbora. Bilo je ili da prolazim kroz to, ili da odustanem. Bilo je trenutaka kada sam, zbog okrutnosti oca, umalo izvršila samoubistvo. Tražila sam izlaz iz tenisa. Vjerovala sam da uvijek može da se nađe nešto bolje", kazala je Australijanka srpskog porijekla, koja je nekada igrala i za SR Jugoslaviju.

Zbog psihičkih problema imala je i zdravstvene, ali sada je sve u redu.

"Sada umijem da cijenim to što mogu da popijem kafu na plaži. Sa godinama, počela sam da cijenim male stvari koje vas čine srećnim. Igrala sam tenis deset godina i borila se sa depresijom. Željela sam duže da ostanem u sportu i ostala bih da me je porodica podržala”, kazala je.

Jelena Dokić je u karijeri osvojila šest WTA titula, a 2002. je bila četvrta na svijetu. Igrala je u polufinalu Vimbldona 2000. godine, kada je imala samo 17.

Tenis je zvanično napustila 2014. godine.

Godinu dana ranije je načinila senzaciju kada je u prvom kolu izbacila prvog nosioca, Martinu Hingis, prepustivši joj svega dva gema.

Bonus video: