Pobjedom Vlada Martinovića završena Ljetnja teniska liga

TK Gimnazijalac uspio je da u eri korona krize, nakon 50 dana uspješno okonča 6. Ljetnju ligu rekreativaca

3339 pregleda 3 komentar(a)
Stanaj, Martinović i Šaban su poštovali propise i pri preuzimanju pehara, Foto: TK Gimnazijalac
Stanaj, Martinović i Šaban su poštovali propise i pri preuzimanju pehara, Foto: TK Gimnazijalac
Ažurirano: 10.07.2020. 00:40h

Pobjednik prvog takmičenja u Crnoj Gori u post korona eri, 6. Ljetnje lige teniskih rekreativaca je Vlado Martinović. Fitnes trener sa Cetinja, 43-godišnji nekadašnji omladinski rukometni reprezentativac Jugoslavije, u finalu je na terenu TK Gimnazijalac u Podgorici bio bolji od Dalibora Šabana 2:0 (6:3, 6:4).

Liga je na terenima iza Gimnazije „Slobodan Škerović” startovala 20. maja, a u konkurenciji 30 igrača Martinović je slavio u svih devet mečeva u grupi, potom tri u novoformiranoj grupi i još tri u borbi za trofej.

"Prvi put sam učestvovao u Ligi u Podgorici, ali ću igrati i narednu ligu, jer je odlično organizovana, konkurencija je jaka i sve je bilo samo za pohvalu. Došao sam odlično pripremljen i to je bilo presudno. Svih 15 mečeva dobio sam bez izgubljenog seta i drago mi je da sam nakon turnira na Cetinju i jedne pobjede na ITF turniru u dublu osvojio i ovaj trofej. Tim prije, jer se u Ljetnoj ligi na terenima Gimnazijalca zaista igrao dobar tenis - kazao je Martinović.

Za razliku od finala, meč za 3. mjesto bio je višesatni okršaj nekadašnjeg osvajača Danijela Stanaja i Predraga Hajdukovića. Meč prepun preokreta Stanaj je uspio da dobije, iako je rival bio na dva poena od pobjede na svom servisu u 3. setu. Stanaj je dobio prvi set, Hajduković drugi i odmah je napravio brejk koji je čuvao do 10. gema. Lako je ovojio prva dva poena, ali je potom Stanaj sjajno poentirao iz bekenda a Hajduković potom napravio niz grešaka i izgubio je tri gema zaredom.

Direktor Gimnazijalca Žarko Dragaš bio je zadovoljan uspjehom Ljetnje lige.

"Uspjeli smo da završimo ligu, koju smo započeli 20. maja, odmah nakon prekida prve korona krize. Svi učesnici su maksimalno poštovali bezbjednosne preporuke, pa se naš optimizam pokazao opravdanim. Zahvalnost za uspješnu ligu dugujemo i podršci firmi Euroglobus i Čikom. U slučaju povoljne situacije sa pandemijom u septembru planiramo tardicionalno i Zimsku ligu. Naravno, očekujemo i neuporedivo veći broj učesnika, jer su takve bile najave i pred tek završeno izdanje, ali je pandemija uslovila odlaganje i poremetila je planove brojnim teniserima - kazao je Žarko Dragaš.

Liga opravdala očekivanja
Liga opravdala očekivanjafoto: TK Gimnazijalac

Bonus video: