Vimbldon: Deset miliona funti od turnira koji se neće ni igrati

U saopštenju za javnost AELTC-a stoji da će ukupno biti isplaćeno 10 miliona funti "nakon što su obavljene konsultacije vezane za isplatu osiguranja u slučaju otkaza turnira"

2108 pregleda 0 komentar(a)
Vimbldon, Foto: AP
Vimbldon, Foto: AP

Organizatori otkazanog teniskog Grend slem turnira u Vimbldonu odlučili su da isplate novčane nagrade teniserima i teniserkama koji bi imali pravo direktnog plasmana u glavni turnir, kao i onima koji bi po plasmanu ostvarili pravo nastupa u kvalifikacijama.

Iz "All England Lawn Tennis Club" (AELTC) su poručili da će 128 igrača i 128 igračica, koliko ih čini glavni žrijeb u pojedinačnoj konkurenciji, dobiti po 25.000 funti. Manji iznosi bit će isplaćeni onima koji bi nastupili u kvalifikacijama, kao i onima koji bi zaigrali u glavnom turniru parova.

U saopštenju za javnost AELTC-a stoji da će ukupno biti isplaćeno 10 miliona funti "nakon što su obavljene konsultacije vezane za isplatu osiguranja u slučaju otkaza turnira".

Preostala dva Grend slam turnira u 2020. trebalo bi da budu odigrana: US Open bez gledalaca od 31. avgusta do 13. septembra, dok je Rolan Garos iz proljećnog prebačen u jesenji termin od 27. septembra do 11. oktobra.

Bonus video: