Đoković preslišao Ramosa, otvoren put od četvrtfinala

Đoković sada ima i otvoren put do četvrtfinala, jer mu je naredni rival mladi Koreanac Hjon Čung, koji je iznenadio četvrtog nosioca Aleksandra Zvereva
50 pregleda 7 komentar(a)
novak đoković, Foto: Reuters
novak đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2018. 10:49h

Novak Đoković nije imao ni najmanjih problema protiv Alberta Ramosa-Vinjolasa u trećem kolu Australijan opena,

Srpski teniser je slavio ubjedljivo 3:0 (6:2, 6:3, 6:3).

S obzirom na to koliku dugu je imao pauzu, te zbog krize u kojoj je bio prije nego što je objedlodanio povredu lakta, teško je prognozirati može li Đoković da ide do samog kraja, ali igra u duelu sa ljevorukim Špancem nagovještava velike mogućnosti.

"Meč je trajao dva i po sata, tako da nije bilo lako kao što rezultat govori. Zadovoljan sam nivoom igre, ovdje volim da igram, jer imam i sjajne uspomene. Moram, međutim, da budem skroman sa očekivanjima, jer dolazim poslije duže pauze“, rekao je Đoković nakon meča.

Potpuna kontrola, siguran servis, maksimalna koncentracija - sve to je imao Đoković protiv potencijalno neugodnog rivala, 21. nosioca.

Bilo je, međutim, i malo straha, i to početkom drugog seta, kada je Đoković zatražio medicinski tajm-aut, zbog problema sa leđima i zadnjom ložom. Samo je fizioterapeut imao posla, nakon nekoliko minuta, šestorstruki osvajač Melburna vratio se na teren.

Đoković sada ima i otvoren put do četvrtfinala, jer mu je naredni rival mladi Koreanac Hjon Čung, koji je iznenadio četvrtog nosioca Aleksandra Zvereva.

Bonus video: