Otkriveno zašto Federer ne dolazi u Melburn: Mirka i karantin

Vjerovalo se da legendarni Švajcarac nije dostigao željenu formu nakon dvostruke operacije koljena i godine pauze, ali čelnik Australijske teniske federacije Andra Sa tvrdi da je razlog drugačije prirode

5435 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Rodžer Federer prvi put u karijeri neće nastupiti na Australijan openu, objavljeno je prije desetak dana.

Vjerovalo se da legendarni Švajcarac nije dostigao željenu formu nakon dvostruke operacije koljena i godine pauze, ali čelnik Australijske teniske federacije Andra Sa tvrdi da je razlog drugačije prirode.

"Glavni razlog je bio karantin. Razgovarao sam s njim prije mjesec i imao je dvije mogućnosti. Mogao je da dođe sa porodicom i da svi ostanu i karantinu. Problem je što njegova supruga Mirka i njihova djeca ne bi mogli da napuste sobu. Morali bi da ostanu 14 dana u hotelu. Svi osim igrači moraju da prođu tu proceduru. Mirka nije odobrila tu ideju", rekao je Sa.

"Druga opcija bila bi da dođe sam. Samo bi bio najmanje pet sedmica odvojen od porodice. A onda je rekao: 'Čovječe, imam 39 godina, četvoro djece, 20 Grend slamova. Nemam više vremena da toliko dugo budem odvojen od porodice'", zaključio je Sa.

Australijan open počinje 8. februara.

Bonus video: