Đoković se izborio sa vrućinom, eliminisao Tijafoa i plasirao se u treće kolo Australijan opena

Đoković - Tijafo 3:1 (6:3, 6:7, 7:6, 6:3)

12034 pregleda 185 reakcija 6 komentar(a)
Đoković na meču, Foto: Reuters
Đoković na meču, Foto: Reuters

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je jutros eliminisao američkog tenisera Frensisa Tijafoa 3:1 (6:3, 6:7, 7:6, 6:3).

Meč na "Rod Lejver areni" trajao je tri sata i 34 minuta, a Đoković je 14. put u karijeri izborio plasman u treću rundu turnira u Melburnu.

Branilac titule je dobro servirao, imao 26 as udaraca, 56 vinera, ali i 37 neiznuđenih grešaka.

Đoković je dobro otvorio prvi set, vodio 3:0 i 4:2, ali je Tijafo - na kratko - uspio da se vrati. Napravio je brejk bez izgubljenog poena, smanjio na 4:3, ali je već u narednom gemu izgubio svoj servis, što je Đoković iskoristio i poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je velika borba - najbolji teniser svijeta imao je dvije brejk lopte u trećem gemu, nije ih iskoristio pa se otišlo u taj-brejk u kojem je bolji bio Amerikanac.

I pobjednika trećeg seta odlučio je taj-brejk. Ovog puta bolji je bio Đoković, iako je mogao ranije da riješi taj dio meča. Aktuelni šampion vodio je 2:0 na startu trećeg seta, imao dvije set lopte u desetom gemu, ali je Tijafo uspio da se održi i uvede meč u taj-brejk.

Četvrti, odlučujući set, riješen je u sedmom gemu - sudija je opomenuo Tijafoa zbog odugovlačenja sa servisom, oduzeo mu prvi servis, pa je Amerikancu popustila koncentracija, što je Đoković iskoristio da prelomi duel. Napravio je odlučujući brejk, a potom priveo meč kraju i plasirao se u treće kolo.

Đoković je poslednji put na Australijan openu poražen 2018. godine, kada je u osmini finala izgubio od Hjeon Čunga 3:0. Od tada pa do danas vezao je 16 pobjeda.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Tejlora Frica, koji je eliminisa sunarodnika Rajlija Opelku.

Bonus video: