Prva pobjeda Medvedeva na pariskoj šljaci, Ziner se namučio

U ženskoj konkurenciji na terenu je bila aktuelna šampionka Iga Sfjontek, koja je savladala Slovenku Kaju Juvan (6:0, 7:5)

3848 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iako je preuzeo 2. mjesto na ATP listi od Rafaela Nadala, Danil Medvedev nije imao puno razloga za slavlje prethodnih sedmica.

Na šljaci, podlozi koja mu najmanje odgovara, brzo je ispao na mastersima u Madridu i Rimu, ali je na Rolan Garosu pokazao da zna da igra i na najsporijim terenima.

Na startu grend slema u Parizu, na kojem je u sva četiri prethodna nastupa zaustavljen u 1. kolu, drugi nosilac je rutinski savladao 37. igrača svijeta, Kazahstanca Aleksandra Bubljika (6:3, 6:3, 7:5).

Za razliku od njega, najbolji tinejdžer u ATP turu, Janik Ziner, na jedvite jade je stigao do 2. kola.

Poznati dubl igrač Pjer-Ig Arber je vodio 2:1 u setovima, imao šest brejk šansi u četvrtom, od kojih je jedna bila i meč-lopta.

Nije to iskoristio, što je Italijan njemačkog porijekla kaznio i slavio 6:1, 4:6, 6:7, 7:5, 6:4.

U ženskoj konkurenciji na terenu je bila aktuelna šampionka Iga Sfjontek, koja je savladala Slovenku Kaju Juvan (6:0, 7:5).

Najuzbudljiviji meč dana je dobila druga Slovenka, Kaja Juvan, koja je izbacila šampionku US opena iz 2019. godine, Bjanku Andrejesku, nakon 42 gema u tri seta - 6:7, 7:6, 9:7.

Bonus video: