Slučaj Đoković: Šta se desilo između 5.20 i 7.38

Sudija je upravo naglasio da je Đokoviću rečeno da će u 8.30 moći da kontaktira advokate, a da je onda taj dogovor prekršen

19865 pregleda 87 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Teniser Novak Đoković je potvrdio u razgovoru sa australijskom graničnom policijom da je bio pozitivan na kovid 16. decembra, a negativan 22. decembra, pokazuju transkripti koje je objavio sud.

Policajac u 5.20 ujutru nastavlja razgovor i pita Đokovića da li ostaje pri tome da mu je potreban odmor do 8, 8.30 i da će tada moći da razgovara sa advokatima, što teniser potvrđuje.

Policajac mu saopštava da je to u redu i da su njegovi nadređeni to odobrili, da on završava smjenu i da će drugi tim doći kasnije.

Međutim, drugi policajac dolazi u 6.07 i kaže Đokoviću da ako ne odgovori na pitanja u tom trenutku, odluka se može donijeti na osnovu do tada poznatih informacija. Informiše Đokovića da će ga odvesti u hotel i pita ga da li ima nešto da doda, na šta teniser ponavlja da je iznenađen što nema dovoljno informacija na osnovu čega je dobio izuzeće i da je uradio sve što je od njega traženo.

U 7.38 je Đokoviću rečeno da mu je viza poništena.

Sudija je upravo naglasio da je Đokoviću rečeno da će u 8.30 moći da kontaktira advokate, a da je onda taj dogovor prekršen.

Bonus video: