Kontavejt u suzama napustila konferenciju, Vilijams: Od 1999. imam metu na leđima

Vilijams slavila 2:1 i plasirala se u narednu rundu

6467 pregleda 0 komentar(a)
Kontavejt i Vilijams, Foto: Reuters
Kontavejt i Vilijams, Foto: Reuters

"Posljednji ples" Serene Vilijams se nastavlja - američka teniserka sinoć je savladala Anet Kontavejt 2:1 i plasirala se u treće kolo US opena.

Trenutno 605. teniserka na WTA listi igra svoj treći turnir ove godine, a posljednji u karijeri. Serena nikada u karijeri nije poražena prije trećeg kola US opena.

„Takmičarski sam veoma nastrojena, a na sve što sada uradim gledam kao bonus. Nemam šta da dokazujem i apsolutno nemam šta da izgubim. Iskreno, nisam mogla ovako da igram od 1998. godine. Bukvalno sam imala veliku crvenu metu na leđima od 1999. godine (prva US open titula). Uživam u tome da samo izađem na teren i uživam, dugo je prošlo otkad sam mogla tako“, rekla je nakon meča Vilijams.

Ona će u narednom kolu igrati protiv Ajle Tomljanović.

Povezani članci

01. Septembar 2022.

Serena Vilijams prejaka za drugu igračicu svijeta

„Čudna je to kombinacija – uživam u tome, ali istovremeno želim da ostanem usredsređena. Ta meta je bila tu na mojim leđima od 1999. rano sam osvojila prvi gred slem, ali ovdje je drugačije – osjećam se kao da sam već pobijedila, figurativno i mentalno. Rekla sam sebi da igram, da budem Serena, i uspjela sam“.

A Kontavejt je u suzama napustila konferenciju za medije. Kada se završio dio konferencije na engleskom jeziku i kada je trebalo da se pređe na pitanja estonskih novinara, druga teniserka svijeta je ustala i napustila salu.

„Očekivala sam bučnu atmosferu gledala sam njen prethodni meč. Kada si na terenu, jeste teško, iako sam znala da će tako biti. Pretpostavljam da ne možeš da učiš iz tuđih iskustava, a ja tako nešto nikada nisam osjetila. Nije da su navijali protiv mene, samo su očajnički željeli da Serena pobijedi. Ne shvatam to kao lični napad, Serena to zaslužuje“, rekla je Kontavejt.

Bonus video: