Uspjeh karijere bombardera iz Merilenda - Tijafo nakon Nadala izbacio i Rubljova

Frensis Tijafo prvi Amerikanac u polufinalu US opena još od Endija Rodika 2006.

4596 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sjajna partija i velika pobjeda protiv Rafaela Nadala nije bila samo trenutni bljesak - Amerikanac Frensis Tijafo savladao je i Rusa Andreja Rubljova (7:6, 7:6, 6:4) i prolaskom u polufinale US opena ostvario najveći uspjeh karijere.

Može li i do finala - čekaju ga Karlos Alkaras ili Janik Siner, koji se međusobno sastaju večeras u 3 sata iza ponoći po našem vremenu u posljednjem četvrtfinalu.

Prvi polufinalni par je već poznat, a čine ga Kasper Rud i Karen Hačanov.

Kakav je uspjeh napravio Tijafo, 24-godišnjak iz Merilenda, ne samo za sebe, nego i za američki tenis, govori podatak da je prethodni teniser iz SAD koji je igrao polufinala US opena bio Endi Rodik - od tada je prošlo čak 16 godina (2006).

Tijafo je protiv Rubljova spasio jednu set loptu u prvom setu, koji je dobio u taj-brejku sa 7:3, u drugom je takođe slavio u taj brejku - čak sa 7:0, da bi jedini brejk na meču napravio u trećem setu.

Rubljov je imao više iskustva u ovakvim mečevima, igrao je šesto grend-slem četvrtfinale, za razliku od Tijafoa koji se tek drugi put našao u ovakvoj situaciji, ali to nije pomoglo Rusu u duelu protiv američkog vršnjaka - moraće da sačeka no

Bonus video: