Maratonski meč u Njujorku: Alkaras preživio meč loptu, pa se plasirao u polufinale US opena

Španac slavio nakon pet setova - 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3

9435 pregleda 5 komentar(a)
Alkaras, Foto: Reuters
Alkaras, Foto: Reuters

Posljednji polufinalista US opena je Karlos Alkaras!

Španski teniser je u maratonskom meču, u jednom od najboljih duela ove sezone, nakon pet setova, preokreta, spašene meč lopte i pet časova i 18 minuta borbe eliminisao Italijana Janika Sinera - 3:2 (6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3).

Alkaras se prvi put u karijeri plasirao u polufinale jednog grend slema, a za finale će igrati protiv Frensisa Tijafoa.

Meč na "Artur Ešu" je počeo brejkom Alkarasa, koji je poveo 2:0. Ali, Siner je uzvratio, preokrenuo i poveo 3:2. Onda je Španac vezao četiri gema i osvojio prvi set.

U drugom setu Siner prvi stiže do brejka za vođstvo 2:1. Ipak, u desetom gemu gubi servis, Alkaras dolazi do 5:5, a onda u 12. gemu propušta četiri set lopte. Drugi set je otišao u taj-brejk i pripao je Italijanu koji je izjednačio.

Mnogo neizvjesnosti viđeno je i u trećem setu. Alkaras je prvi napravio brejk, poveo 3:2, ali je Siner izjednačio (4:4). Onda je u 11. gemu mladi Španac opet napravio brejk, servirao za 2:1, ali nije uspio. Siner je izjednačio, uveo i treći set u taj-brejk u kojem je slavio sa nulom i došao do preokreta i vođstva u setovima - 2:1.

To je bio tek početak drame. Četvrti set je počeo brejkom Sinera - vodio je Italijan 2:0, Alkaras se vratio, izjednačio (3:3), ali se već u narednom gemu suočio sa novim brejkom.

Siner je poveo 4:3, potom je imao i 5:4 i servis. U tom gemu italijanski teniser nije iskoristio meč loptu. Alkaras se vratio, izjednačio, a onda na krilima spašene meč lopte uzeo još dva gema i izjednačio u setovima.

U petom setu ponovo Siner prvi stiže do brejka i vođstva - 3:2. Bio je to posljednji gem koji je osvojio Italijan na današnjem meču. Alkaras je igrao fantastično, ponovo vezao četiri gema i plasirao se u svoje prvo grend slem polufinale.

Bonus video: