Boris Beker se vraća kući, TV mreža platila šestocifren iznos da legenda ode iz jednog od najgorih zatvora u Britaniji

Šestostruki grend slem šampion kaznu služi u Vandsvortu, jednom od najgorih engleskih zatvora, prepunog droge, nasilja, ali i pacova, u kojem boravi preko 1.300 zatvorenika

10331 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon osam mjeseci u jednom od najgorih zatvora u Velikoj Britaniji, Boris Beker se vraća kući.

„San” je objavio da će nekadašnji teniski šampion prije katoličkog Božića biti deportovan u Njemačku, a da je jedna televizijska mreža iz Njemačke platila šestocifreni iznos da bi Beker bio poslat u svoju zemlju.

Osvajač šest grend slem titula je osuđen na dvije i po godine zatvora zbog skrivanja sredstava, neplaćanja dugova i proglašavanja bankrota.

Kaznu služi u Vandsvortu, jednom od najgorih engleskih zatvora, prepunog droge, nasilja, ali i pacova, u kojem boravi preko 1.300 zatvorenika.

Nakon osam mjeseci iza rešetaka u Velikoj Britaniji, ušao je u program koji dozvoljava deportaciju inostranih kriminalaca u svoje zemlje. Iako živi u Ujedinjenom Kraljevstvu od 2012. godine, Beker ima pravo na to, jer nema britansko državljanstvo.

„Ovo je najljepši božićni poklon koji sam mogla da dobije,. Ne mogu da dočekam da držim svog voljenog sina u naručju”, rekla je navodno majka slavnog tenisera, Elvira Beker svom prijatelju, a prenosi „San”.

Bonus video: