Rubljov se okliznuo na prvoj stepenici u Monte Karlu, sigurni Siner, Medvedev i Cicipas

Andreja Rubljova, šestog nosioca, iznenadio je Australijanac Aleksej Popirin

5112 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ruski teniser Andrej Rubljov eliminisan je danas u drugom kolu masters turnira u Monte Karlu, pošto je izgubio od Australijanca Alekseja Popirina sa 6:4, 6:4.

Prošlogodišnji pobjednik turnira u Monte Karlu poražen je posle sat i 40 minuta igre.

Australijanac je odlučujući brejk u prvom setu napravio u trećem gemu, da bi u drugom najpre vratio jedan brejk, a potom još jednom oduzeo servir rivalu.

Popirin, koji nikada ranije nije prošao dalje od drugog kola u Monte Karlu, u osmini finala igraće protiv sunarodnika Aleksa de Minora koji je pobijedio Holanđanina Talona Grikspora sa 2:6, 6:2, 6:3.

Dalje ide Janik Siner, aktuelni osvajač Australijan opena, koji je bio nemilosrdan prema Amerikancu Janiku Kordi - 6:1, 6:2, za samo sat i 16 minuta igre.

Još suroviji prema svom rivalu bio je Grk Stefanos Cicipas, koji je izgubio prvi gem od Argentinca Ečeverije, a onda dobio narednih 12 - 6:1, 6:0, za tek nešto više od sat igre.

Rus Danil Medvedev je odigrao relativno siguran meč protiv Gaela Monfilsa, a nakon što je prvi set riješio sa ubjedljivih 6:2, nije ga pokolebalo ni to što je u drugom gubio 4:1. Medvedev je vezao pet gemova i prošao u osminu finala, gdje ga sjutra čeka sunarodnik Karen Hačanov, koji je bio bolji od Argentinca Fransiska Serundola sa 4:6, 6:4, 6:3.

Prošao je i Hubert Hurkač, trijumfom u dva tijesna seta protiv iskusnog Španca Roberta Bautiste-Aguta.

Bonus video: