Rusku teniserku dva puta u pola godine opljačkali u Španiji

Mariji Timofejevoj u Madridu nestalo sa računa 10.000 eura, bez koda za potvrdu ili obavještenja

4205 pregleda 1 komentar(a)
Timofejeva je najveći uspjeh imala na Ozi openu ove godine, Foto: Instagram Timofeeva
Timofejeva je najveći uspjeh imala na Ozi openu ove godine, Foto: Instagram Timofeeva

Ruska teniseka Marija Timofejeva opljačkana je u Madridu. Ona je na turniru WTA 1.000, izgubila u finalu kvalifkacija i 99. je igračica u rejtingu.

Zvjezdane trenutke doživjela je 20-godišnja igračica na Australijan openu, kada je kao 170. na WTA listi prošla kvalifikacije i ostvarila tri velike pobjede u glavnom žrijebu Ozi opena

"Vratila sam se u Španiju nakon šest mjeseci i opet sam opljačkana, pa bih željela podijeliti priču i tražim savjet od ljudi koji su, možda, bili u sličnoj situaciji. Želim objašnjenje kako je to moguće - neko je trošio novac i i "skinuo" 10.000 eura sa mojeg bankovnog računa. Kartica je sve vrijme bila kod mene, osim u momentu kada su sobarice čistile hotelsku sobu", objavila je Timofejeva i dodala:

"Kupovine obavljene u Španiji i Madridu, traže kod za potvrdu i on dospijeva na broj mog mobilnog telefona. Ali toga nije bilo! Okolnosti su lude i ne znam kako se ovo moglo dogoditi pa vas molim da podijelite i budite vrlo oprezni u Španiji, jer mi se to u ovoj zemlji stalno događa", zaključila je Timofejeva.

Bonus video: