Zvezda drastično kažnjena, srpski klubovi istupaju iz lige?

51 pregleda 0 komentar(a)
Regionalna vaterpolo liga logo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Regionalna vaterpolo liga logo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.01.2016. 13:17h

Članovi takmičarske komisije Triglav regionalne vaterpolo lige su poslije izvještaja delegata donijeli odluku da se Crvena zvezda kazni oduzimanjem šest bodova i novčano sa pet hiljada eura.

Takođe, utakmica je registrovana rezultatom 5:0 u korist kluba iz Kragujevca.

Zvezda je u petak trijumfovala rezultatom 8:5, ali su u tom susretu igrali i igrači koji nisu imali pravo nastupa.

U obrazloženju se navodi da je Zvezda 31. decembra 2015. godine podnijela zahtjev za dopunu liste sa sedam novih igrača, ali je Upravni odbor Regionalne lige donio odluku da se dozvoli prelazak samo četvorici - Branku Pekoviću, Stefanu Iliću, Ivanu Rackovu i Borisu Popoviću.

UO nije dozvolio registraciju Filipa Kljajevića, crnogorskog igrača Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića koji su u Zvezdu stigli iz Gruzije, a u saopštenju se navodi da su ti igrači nastupali za prethodni klub u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Crveno-bijeli" su se potom žalili, ali je 15. januara odluka potvrđena.

Na tehničkom sastanku pred meč 11. kola delegat Ljubiša Ćirić je sudije iz Crne Gore (Matijaševića i Obradovića) i predstavnike klubova upoznao sa odlukom da pomenuti igrači ne mogu da nastupaju u Regionalnoj ligi.

Kasnije je utakmica ipak odigrana, a vodili su je arbitri iz Srbije, što jasno pokazuje da je Zvezda u ovom slučaju imala podršku Vaterpolo saveza Srbije.

Poslije svega može da se zaključi da je budućnost regionalnog takmičenja u ovom sastavu upitna, jer nije isključeno da srpski timovi istupe iz nje u sred sezone.

Bonus video: