Porobić: Razgovaraćemo sa VSS, konsultovaćemo i LEN

"Ako igrač želi, ne može niko da mu zabrani, ali ako to radi mimo saglasnosti matičnog saveza, onda neće dobiti dokumenta. I to je jasno", rekao je Porobić
62 pregleda 22 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Petar Porobić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.08.2014. 11:22h

Mogućnost da konkretno Aleksa Ukropina u budućnosti zaigra za reprezentaciju Srbije u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore (VPSCG) nisu željeli da komentarišu, ali je direktor Petar Porobić najavio razgovore sa sprskim savezom, čak i sa Evropskom plivačkom federacijom (LEN).

"Moramo da definišemo tri stvari. Prva da ozbiljno kroz registracioni pravilnik i ugovore podignemo standarde koji bi bili zadovoljavajući za igrače i zbog kojih ne bi lako dolazili do zaključka da im je bolje da idu. Druga je da tražimo način na koji možemo da im stvorimo perspektivu. Jadran je tu s bazenom na Škveru napravio iskorak, a dešava se da sve nacionalne selekcije tokom ljeta nemaju gdje da treniraju, što je nevjerovatno. Treća bitna stvar je da učinimo sve da aktiviramo sporazum sa Vaterpolo savezom Srbije (VSS), što smo do sada pokušavali već dva puta. Treba da sjednemo, a imamo korektne odnose, i obnovimo razgovore oko toga kako da spriječimo da se dešava da nam igrači idu. A, a ako ni to ne da rezultate, da sastavimo delegaciju i da se obratimo LEN, da vidimo kako da se zaštitimo. Da nam oni objasne kakve su nam mogućnosti, jer je situacija nejasna. Takođe, postoje i sportski sudovi...", navodi Porobić.

A ako je izričita želja igrača da ide? Šta onda može da uradi savez?

"Od kada smo potpisali ugovore s igračima, nijedan nije otišao, tako da ne znamo kakva bi bila praksa. Zato je potrebno konsultovati LEN, što ćemo i da uradimo. Ako igrač želi, ne može niko da mu zabrani, ali ako to radi mimo saglasnosti matičnog saveza, onda neće dobiti dokumenta. I to je jasno", dodao je Porobić.

Bonus video: