Jadran bolji od Primorca u Kotoru

Novljani riješili u velikom stilu još jedan crnogorski derbi i upisali peti trijumf u šest kola u regionalnom takmičenju
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2013. 18:44h

Jadranova serija se nastavlja - Novljani su spektakularnu igru ponovili i protiv Primorca u bokeljskom derbiju (10:9) i ostvarili 5. pobjedu u šest kola Jadranske lige.

Novljani su u samo tri dana preslišali oba crnogorska rivala, samim tim i pojasnili da su trenutno najjača ekipa u našem vaterpolu. Sada je samo pitanje ima li ovaj Jadran granice...

"Čestitam mojim igračima. Zadovoljan sam, posebno igrom u odbrani, odličnim ritmom i kontranapadima. Kako je igra odmicala plivali su sve bolje i brže. Dobro je što imamo sada pauzu da se ekipa osvježi", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Primorac je bolje otvorio utakmicu, poveo sa 1:0, ali je onda zaigrao i Jadran i preko centara stvarao velike probleme odbrani Kotorana.

Tim sa Škvera je napravio razliku u napadu kada su ekipe bile brojčano iste - čak sedam od deset golova je dao u trenucima kada su u vodi bili "sedam na sedam".

Željko Kovačić

Briljirao je iskusni Hrvat Željko Kovačić sa četiri pogotka.

Na kraju, rezultat od 10:9 i ne govori koliko je Jadran dominirao jer je vodio sa 10:6...

"Dobro smo otvorili utakmicu, imali i prednost, ali je došlo do pada u trećoj četvrtini. Nismo zatvorili kontranapade Jadrana, a nedopustivo je u ovakvoj utakmici primiti čak sedam golova iz igre", kazao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Primorac - Jadran 9:10 (3:2, 1:3, 1:3, 4:2)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 800. Sudije: Periš, Tioco (Hrvatska). Igrač više: Primorac 10 (5), Jadran 8 (3).

Primorac: U. Brguljan (devet odbrana), Kudaba, Lučić, Danilović 2, M. Brguljan 1, Ðurović, Krivokapić, Tešanović 2, Mačić 2, Murišić 2, Vukasović, Bulatović, Kralj, Adžić.

Jadran: Kandić (devet odbrana), Ivović, Popadić, Kovačić 4, Vidović 1, Moskov, Banićević 1, Sarić 2, Latinović, Sekulić 2, Giga, Pješivac, Popović, Ukropina.

Galerija

Bonus video: