Gdje će Jadran sa Marsejom: Nikšić čeka Novljane u borbi za trofej?

Orkanska bura je prije desetak dana napravila veliku štetu u primorskim gradovima, te uništila krov na bazenu Institua “Simo Milošević”
731 pregleda 0 komentar(a)
Jadranu bazen u Nikšiću nije nepoznanica, Foto: Wpolo.me
Jadranu bazen u Nikšiću nije nepoznanica, Foto: Wpolo.me

Plasmanom u finale Evrokupa vaterpolisti Jadran Carina su napravili jedan od najvećih uspjeha u istoriji, ali i upali u neočekivani problem, jer u ovom trenutku još ne znaju gdje će dočekati Marsej u okršaju za trofej.

Orkanska bura je prije desetak dana napravila veliku štetu u primorskim gradovima, te uništila krov na bazenu Institua “Simo Milošević”. Tako je natjerala čelnike Novljana da traže alternativna rješenja za utakmice i treninge svih kategorija.

Nije, doduše, i dalje isključeno da Jadran i Marsej revanš koji je na programu 13. aprila odigraju baš u Igalu, ali šanse za to baš i nisu realne. Jer, tek danas će se znati koja firma uopšte treba da renovina krov Instituta.

- Nemamo mnogo vremena, ali procedura mora da se ispoštuje, tender je raspisan. Prvo moramo da saznamo ko će izvoditi radove, nije realno da radovi počnu prije ponedjeljka... A i ako se odmah narednih dana počne s rekonstrukcijom treba računati i da će biti kišnih perioda, te da u tim uslovima nije moguće raditi. Rok je ‘knap’ - rekao je sportski direktor Jadran Carina Miloš Mračević.

Sve ovo jasno govori da Jadran ne smije da se oslanja na zatvoreni bazen u Igalu. Pored Instituta postoje još dvije opcije - manje vjerovatna je otvoreni bazen na Škveru i mnogo realnija selidba u Nikšić.

- Čekamo odgovor Marseja kada je u pitanju otvoreni bazen. Ako Francuzi odgovore pozitivno, onda bi sigurno pristala i LEN, ali i to je sve u vazduhu, jer 13. april baš i nije period kada može da se igra na otvorenom. Šta bi se dogodilo ako na dan finala bude nevrijeme? Zato je u ovom trenutku Nikšić najozbiljnija varijanta za finalni meč Evrokupa - istakao je Mračević.

Jadran već desetak dana i trenira u Nikšiću, a za vikend je u gradu pod Trebjesom odigrao duel regionalne A1 lige protiv Mornara iz Splita. Takođe, krajem 2018. je na istom bazenu i osvojio Kup Crne Gore.

- U Nikšiću ćemo dočekati i POŠK u posljednjem meču regularnog dijela A1 takmičenja - jasan je Mračević.

Jadran prvi meč finala Evrokupa igra 30. marta u Marseju, a nakon revanša (13. april) čeka ga fajnl-for regionalne lige koji je na programu od 19. i 20. aprila u Zagrebu.

Bonus video: