Liga šampiona u magli, Jadran mora da odluči do 1. jula

Klub iz Herceg Novog je, postignutim rezultatima u protekle četri godine, zaslužio trogodišnju pozivnicu u LŠ, ali finansijska kriza, uzrokovana pandemijom koronavirusa, utiče i na planove

499 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Savo Prelević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Savo Prelević

Jadran Carine, jedini vaterpolo klub iz Crne Gore koji je u protekloj takmičarskoj sezoni učestvovao u evropskim takmičenjima – Ligi šampiona, do 1. jula će da odluči da li će i naredne sezone biti dio evropske elite.

Klub iz Herceg Novog je, postignutim rezultatima u protekle četri godine, zaslužio trogodišnju pozivnicu u LŠ, ali finansijska kriza, uzrokovana pandemijom koronavirusa, utiče i na planove.

Evropska plivačka i vaterpolo federacija (LEN) donijela je odluku da u sezoni 2020/21 igra sa 12 umjesto 16 klubova.

„Čeka se odluka našeg kluba o učešću u navedom takmičenju ili vraćanju pozivnice. U posljednjih mjesec smo u intezivnoj komunikaciji sa predstavnicima LEN oko naredne takmičarske sezone, a kao jedan od deset timova sa pozivnicom konsultovani smo o svim opcijama za narednu sezonu i dat nam je rok do 1. jula da se odlučimo. Naša želja je Liga šampiona, zbog toga smo i uzeli 'wild card' na godine, ali finansijska situacija je jako loša. Sa svih strana samo dolaze informacije o smanjenju budžeta i poteškoćama u ispunjavanju obaveza", kazao je direktor kluba Miloš Mračević.

On je podsjetio da je Jadran uložio mnogo u predhodnoj sezoni, da je bio na prahu učešća na finalnolm turniru Lige šampiona, ali da zbog prekida takmičenja nije imao priliku da ostvari zacrtane ciljeve.

"Bili smo primorani da revidiramo ekipu za narednu seznu, da ne produžimo saradnju sa igračima koji su bili u planu. Vidimo da je nakon pandemije i svega što je prouzrokovala, jako teško očekivati realizaciju zacrtanih tro godišnjih ciljeva, ali ne smijemo ni od svega da odustanemo. U ovom trenutku nemamo izvjesnih sredstava za Ligu šampiona. U svakom slučaju ukoliko ne budemo igrali Ligu šampiona tražićemo učešće u Evrokupu kako bismo nastavili kontinuitet međunarodnih takmičenja“, rekao je Mračević.

Bonus video: