Gojković: Bilo je lakše nego što sam očekivao, nadam se da ćemo protiv Grčke biti kompletni

Igrali smo već tri puta ove sezone sa njima, imamo poraz iz Debrecina i dvije pobjede u Roterdamu. Dobro se poznajemo, mislim da će biti neizvjesno - rekao je Vladimir Gojković

11351 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Drugi put na finalnom turniru Svjetske lige, vaterpolisti Crne Gore su pobijedili dvocifrenom razlikom.

Duel sa Kazahstanom je bio tek zagrijavanje za obračun sa Grčkom u polufinalu.

- Najvažnije je da smo utakmicu otvorili dobro, da nismo imali problema oko rezultata. Mogli smo da sačuvamo igrače zbog male rotacije. Bilo je, definitivno, lakše nego što sam očekivao - priznao je Vladimir Gojković nakon pobjede 18:6.

Sjutrašnji duel sa Grčkom biće četvrti ove godine, a ti obračuni su uvijek uzbudljivi.

- Veliki derbi. Igrali smo već tri puta ove sezone sa njima, imamo poraz iz Debrecina i dvije pobjede u Roterdamu. Dobro se poznajemo, mislim da će biti neizvjesno. I oni su odigrali dobru utakmicu, a nadam se da ćemo biti što kompletniji kako bismo mogli da odigramo ono što želimo - aludirao je Gojković na činjenicu da je imao problema sa sastavom tima zbog stomačnog virusa.

Slaven Kandić je dobio šansu između stativa i za poluvrijeme odbranio sedam šuteva.

- Najbitnija je pobjeda i da se okrenemo utakmici sa Grčkom. Nadam se da će se igrači koji su imali virus oporaviti i da ćemo biti spremni. Odradili smo grupu i četvrtfinale na najbolji mogući način, ostaje nam ono najboitnije. Nadam se da ćemo u polufinalu protiv Grčke odigrati našu najbolju utakmicu i plasirati se u finale - rekao je golman „ajkula”.

Cilj vaterpolista Crne Gore u Tbilisiju je da ponove uspjeh iz Podgorice 2009. godine i osvoje Svjetsku ligu.

- Pobjeđivali smo i gubili utakmice sa Grčkom, nadam se da ćemo sjutra trijumfovati. Želimo da se borimo za 1. mjesto, uvijek je lijepo kad se nešto osvoji - jasan je Kandić.

Bonus video: