Gojković: Zadovoljni smo što od starta igramo u Budimpešti, loše je što se ukrštamo sa najjačom grupom

„Mislim da su sve grupe ujednačene. Možemo biti zadovoljni jer od starta igramo u Budimpešti, na bazenu na kojem će se igrati mečevi nokaut faze. Mađari su naravno favoriti grupe, ali i cijelog takmičenja”, rekao je Vladimir Gojković

3721 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Fina.org
Foto: Fina.org

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti iz 1. šešira dobila je možda i najjaču selekciju - domaću Mađarsku.

Selektor Vladimir Gojković je, međutim, zadovoljan zbog činjenice da će njegov tim grupnu igrati u glavnom gradu Mađarske, gdje je i završnica, a ne u Šopronu, Debrecinu ili Segedinu.

„Mislim da su sve grupe ujednačene. Možemo biti zadovoljni jer od starta igramo u Budimpešti, na bazenu na kojem će se igrati mečevi nokaut faze. Mađari su naravno favoriti grupe, ali i cijelog takmičenja”, rekao je Gojković.

Od preostala dva rivala - Gruzije i Brazila - „ajkule” su bolje.

„Sa Gruzijom se dobro znamo, i favoriti smo u tom duelu, dok nam je Brazil nepoznanica jer nije učestvovao na nekoliko posljednjih takmičenja. Ukrštamo se sa najtežom grupom, i to je ono čime nismo zadovoljni. Ponavljam, Mađari su favoriti, i naš cilj je da osvojimo 2. mjesto u grupi i donekle dobijemo lakšeg rivala u osmini finala”, istakao je Gojković.

U grupi B su Grčka, Hrvatska, Njemačka i Japan.

Bonus video: