Jadran i Primorac čekaju protivnike za drugu rundu kvalifikacija

Crnogorski vaterpolo klubovi pobjedama završili nastup u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

2556 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PVK Jadran
Foto: PVK Jadran

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona je odrađeno po planu kada su u pitanju vaterpolisti Jadrana i Primorca.

Crnogorski timovi su na turnirima i bili favoriti za jedno od prva tri mjesta koja vode u drugu rundu, na kraju su imali identičan učinak - Novljani su sa tri pobjede i porazom bio drugi na Škveru, a Kotorani takođe sa skorom 3-1 završili kao drugoplasirani u holandskom Najverdalu.

Jadran je u posljednjem meču na turniru savladali slovački Novaki rezultatom 16:8, osvojili je devet bodova, tri manje od prvoplasirane Mladosti iz Zagreba.

"Mislim da je drugo mjesto dobar rezultat. Imali smo taj poraz od Mladosti koja je odličan tim, ali sam siguran da ćemo u nastavku sezone biti sve bolji i da će to pokazti rezultati", rekao je Jadranov Slovak, centar Matej Čaraj.

Rus Pavel Halturin je bio najefiaksniji u crnogorskom timu sa tri gola, po dva su postigli Lazar Vukićević, Radživon Zizudin, David Stevović, Džejk Muskat i Čaraj, a upisali su se i Marko Bošković, Matija Sladović i Martin Gardašević.

Pored Mladosti i Jadrana, prošao je i litvanski Žaibas, koji je imao dva trijumfa.

Peto i šesto mjesto je ostalo rezervisano za objektivno najslabije ekipe na turniru - Enku iz Istanbula i Novaki, koji su remizirali u međusobnom duelu.

Primorac je u Holandiji nastup završio pobjedom nad Steauom (14:11) u direktnom duelu za drugu poziciju (prvi je mađarski Vašaš, čiju kapicu nosi naš Draško Brguljan).

Sastav Ranka Perovića je jedini poraz doživio upravo protiv Vašaša, a trijumfovao je u duelima sa sarajevskim Inviktumom, domaćinom Het Ravajnom te rumunski predstavnikom.

Protiv Steaue se istakao Marko Milić sa četiri gola, tri je postigao Aljoša Mačić, a po dva Marko Gopčević, Vuk Drašković i Damir Crepulja.

U kapici Steaue su pogađali crnogorski internacionalci - Nikola Moskov je postigao četiri, a Nebojša Vušković dva pogotka.

Pored Vašaša i Primorca, u drugu rundu je prošla i Steaua.

Žrijeb za drugo kolo je sjutra.

Prvu rundu su prošli Jadran, Primorac, Mladost, Vašaš, Savona, Oradea, Steaua, francuski Turkoan, Panionios, Žaibas i portugalska Vitorija.

U žrijebu će se naći i Jadran Split, Barselona, Noisi le Sek, Vuljagmeni, Duisburg, OSC, Breša i Šabac.

Formiraće se tri grupe sa po pet ekipa i jedna sa četiri.

U treće kolo će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz grupa.

Bonus video: