Primorac spreman na novu borbu sa Francuzima

Kotorski vaterpolisti danas od 17 sati protiv Turkoana igraju prvi meč osmine finala Evrokupa

2746 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac je ostao jedini crnogorski tim u Evropi, potom je i dočekao relativno dobar žrijeb koji mu je u osmini finala Evrokupa za rivala donio francuski Turkoan.

Kotorski sastav svakako nije bez šansi protiv ekipe čiju okosnicu čine upravo Kotorani.

Na klupi je Petar Kovačević, a kapicu Turkoana nose momci čiji je matični klub upravo Primorac, Dragan Drašković i Matija Brguljan. Pred večerašnji meč u bazenu "Zoran Džimi Gopčević" (17 sati) adut rivala je iskustvo, a šta može da ponudi ekipa Ranka Perovića?

"Vjerujem da možemo da izvučemo maksimum pred domaćom publikom, koja je Primorcu uvijek davala vjetar u leđa", rekao je mladi crnogorski reprezentativac Marko Mršić.

Iza Primorac je turnir regionalne Premijer lige u Beogradu, gdje je za vikend doživio tri poraza - od Radničkog, Crvene zvezde i Partizana.

"Izgubili smo, ali je turnir pokazao da smo porasli kao tim. Istina, fali iskustva i rutine da neke utakmice privedemo kraju na pravi način. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta da dođemo do pobjede i da povećamo šanse da eliminišemo Turkoan", jasan je Mršić.

Primorac i Turkoan su već jednom igrali ove sezone. Sastali su se na turniru kvalifikacija za Ligu šampiona u Kotoru sredinom oktobra kada je bilo neriješeno (10:10), i to nakon što je domaćin imao četiri gola prednosti - 9:5.

"Tada je tek bila počela sezona za nas, trebalo nam je vremena da se sve uklopi i vjerujem da smo sada uigraniji. Turkoan je bez dileme iskusniji tim od nas, ali to mora da dokaže u bazenu, jer smo spremni na veliku borbu", istakao je Mršić.

Svi mečevi osmine finala se igraju danas, revanši su 14. decembra.

Parovi

Primorac - Turkoan

Nojzi le Sek - Trst

Partizan - Panionios

Steaua - Oradea

Vašaš - Crvena zvezda

Honved - Solnok

Savona - Ortiđa

Šabac - Barselona

Bonus video: