Preminuo vaterpolo sudija Dejan Adžić, VPSCG: Naša zajednica je izgubila odanog i vjernog kolegu

"Dejan je bio cijenjeni vaterpolista, međunarodni sudija, generalni sekretar i komesar za vaterpolo u Savezu", navodi se u poruci VPSCG koju je potpisao predsjednik Đuro Marić

6830 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Zoran Đurić
Foto: Zoran Đurić

Bivši međunarodni vaterpolo sudija i dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Adžić preminuo je danas nakon kraće bolesti, saopšteno je iz VPSCG.

Adžić je posljednjih godina bio komesar za vaterpolo u VPSCG.

"Dejan je bio cijenjeni vaterpolista, međunarodni sudija, generalni sekretar i komesar za vaterpolo", navodi se u poruci VPSCG koju je potpisao predsjednik Đuro Marić.

"Preranom smrću našeg člana, vaterpolo i plivačka zajednica je izgubila odanog i vjernog funkcionera i kolegu, kojeg će držati u dugom sjećanju".

Adžić je prošao sve mlađe selekcije matičnog kluba Primorca, bio je i reprezentativac mladih selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač nastupao je još i za Crvenu Zvezdu i Budvu.

"Svoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljavo je kroz obavljanje funkcije sudije vaterpolo igre, gdje je iskazao veliki potencijal i vrlo brzo se našao na listi međunardnih vaterpolo sudija. Sudio je na mnogim značajnim vaterpolo takmičenjima, na evropskom prvenstvu 2006. godine, utakmicama i turnirima Svjetske lige, svjetskim i evropskim prvenstvima mladih kategorija, a "pravdu" je djelio i na prvoj zvaničnoj utakmici vaterpolo reprezentacije Crne Gore, protiv Italije, odigranoj u Trstu, dana 19.12.2006. godine", navodi VPSCG.

"Nakon sudijske karijere postao je delegat i kontrolor na vaterpolo utakmicama, a od februra 2018. godine u VPSCG obavljao funkciju komesara za vaterpolo takmičenja".

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i Opština Kotor održaće u petak sa početkom u 11 sati komemorativnu sjednicu u palati Bizanti (sala Skupštine Opštine) u Starom gradu Kotoru.

Bonus video: