Jadran propustio šanse, Splićani slavili u Trebinju

Novljani doživjeli drugi poraz u Ligi šampiona

4766 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Jadran je doživio drugi poraz u Ligi šampiona, ovog puta je za razliku od gostovanja Fernecvarošu imao šansu da u finišu izbjegne neuspjeh.

Novljani su u Trebinju izgubili od Jadrana iz Splita 11:10 u meču koji su obilježili preokreti.

Splićani su rano poveli 5:2, imali i napad s igračem više da odu na velikih plus četiri prije nego je crnogorski šampion konačno pokazao da se navikao na "neutralni" bazen.

Uslijedila je serija tima sa Škvera 3:0, pa je 5:5 bio rezultat pred veliki odmor.

Kasnije se igralo gol za gol, a sastav Petra Radanovića je prvi put poveo tri minuta prije kraja treće četvrtine kada je Dmitrij Holod pogodio za 9:8.

Već u narednom napadu je Jadran promašio peterac za 10:8 i od tog momenta kao da je protivnik dobio novu snagu - prešao je u vođstvo koje do kraja nije ispustio.

Posljednji gol je pao četiri i po minuta prije kraja kada je Luka Bukić iskoristio napad s igračem više...

Imao je Jadran dovoljno šansi da izbjegne poraz, dva puta u posljednjem minutu nije mogao do pogotka kada je imao brojčanu prednost u bazenu, pa je morao da se pomiri s drugim neuspjehom.

"Mislim da smo dosta nervozno ušli u meč. Novi bazen i ambijent je malo poremetio mladu ekipu. Uspjeli smo energijom i ritmom da se vratimo, dođemo u egal, ali smo na startu posljednje četvrtine napravili dvije greške u preuzimanju igrača i to nas je koštalo. Nismo iskoristili svoje šanse, to je bilo presudno", rekao je Radanović.

Novu šansu da upišu prvi trijumf Novljani će imati 18. oktobra kada u Trebinju igraju sa Crvenom zvezdom.

Holod je sa tri gola bio najefikasniji u Jadranu, po dva su postigli Vasilije Radović i Lazar Vukićević, a po jedan Jovan Vujović, Matija Sladović i Danilo Radović.

Jerko Marinić Kragić je postigao tri u splitskom sastavu koji ima dvije pobjede na startu sezone, dok se crnogorski reprezentativac Đuro Radović nije upisao u listu strijelaca.

Bonus video: