Averka: Srećan sam zbog plasmana na OI, ali se nadam da ćemo još nešto uraditi ovdje

„Želimo da vidimo gdje smo. Imali smo dosta oscilacija u grupnoj fazi, sada želimo da pokažemo šta smo radili, da odigramo naš najbolji meč u Dohi”, poručio je Bjelorus sa crnogorskim pasošem

6088 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MTB-PHOTO
Foto: MTB-PHOTO

Možda i prvi put otkada je obukao kapicu „ajkula”, Kanstantin Averka je pokazao zbog čega je Vladimir Gojković insistirao da mu se da crnogorsko pasoš.

Bjelorus je u teškim trenucima, na startu utakmice sa Rumunijom, zajedno sa Miroslavom Perkovićem „ajkulama” držao „glavu iznad vode” i sa tri gola bio zaslužan za prvo vođstvo (7:6).

„Čestitke ekipi na plasmanu na Olimpijske igre. Ne mogu da opišem zadovoljstvo, ovo će za mene biti prvo najveće takmičenje. Ovo nam je bila prva šansa da izborimo plasman u Pariz, ali se nadam da ćemo još nešto da uradimo na ovom prvenstvu”, poručio je Averka.

Crna Gora će u četvrtfinalu u utorak igrati sa evropskim prvakom Španijom, od koje je na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj izgubila 14:12, iako je imala napad pri rezultatu 10:10.

Sada će Gojkovićevi puleni biti rasterećeniji nego tada i svakako nego rival, jer su završili glavni dio posla.

„Želimo da vidimo gdje smo. Imali smo dosta oscilacija u grupnoj fazi, sada želimo da pokažemo šta smo radili, da odigramo naš najbolji meč u Dohi”, poručio je Averka.

Bonus video: