Direktor srpske policije: Crnogorski klan je najopasniji i najjači u regionu

"Ministar policije Nebojša Stefanović objavio je rat mafiji, tako da će moj najvažniji zadatak biti rušenje najjačih kriminalnih grupa - poručio je Rebić u intervjuu za beogradski Nedeljnik
391 pregleda 34 komentar(a)
Vadimir Rebić, Foto: Twitter.com
Vadimir Rebić, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 23.12.2016. 16:01h

Novi direktor srpske policije Vladimir Rebić kazao je da je srpska policija na dobrom putu da raskrinka organizovane kriminalne grupe koje dolaze iz susjednih republika.

"Crnogorski klan je najopasniji i najjači u regionu. Takođe smo blizu rješavanja ubistva navijača Partizana Aleksandra Stankovića", kaže Vladimir Rebić, prenosi Kurir.

"Ministar policije Nebojša Stefanović objavio je rat mafiji, tako da će moj najvažniji zadatak biti rušenje najjačih kriminalnih grupa - poručio je Rebić u intervjuu za beogradski Nedeljnik.

On je rekao da će policija učiniti sve da se u budućnosti ne dogodi ubistvo slično Stankovićevom.

"Mislim da smo na dobrom putu da riješimo to ubistvo i raskrinkamo sve te organizovane kriminalne grupe koje djeluju na području većih gradova u Srbiji, prije svega u Beogradu i Novom Sadu, gdje imamo uvoz kriminala iz nama susjednih republika - ukazao je Rebić i ocijenio da je svako poređenje sa ubistvima iz devedesetih na beogradskim ulicama potpuno neutemeljeno. On je ocijenio da je cilj uvoznog kriminala da osvoji tržište u distribuciji narkotika.

"Srbija za njih predstavlja izazov kao najveće tržište u regionu - dodao je Rebić.

Kurir piše da istražni organi Srbije istražni sumnjaju da su ubistvo vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića (30), u Beogradu organizovali pripadnici "škaljarskog klana" iz Kotora.

Prema operativnim saznanjima srpske policije, Kurir piše da su navodno pucači na Stankovića iz Bosne i Hercegovine, a angažovali su ih "škaljarci", dok je logistika napravljena u Beogradu.

Bonus video: