Vučić: Bleru nijesmo platili nijedan dinar

On je odgovarajući na novinarsko pitanje da li je „ćaskao i pio kafu“ sa Blerom, rekao da nikada ne „ćaska“ kada su takve stvare u pitanju već da su to bili ozbiljni razgovori, a da sa druge strane čak i ne pije kafu, prenio je „Blic“
7 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Toni Bler (Novina)
Aleksandar Vučić, Toni Bler (Novina)
Ažurirano: 28.02.2015. 15:42h

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da se sa bivšim britanskim premijerom Tonijem Blerom do sada srijetao pet-šest puta, te da njegov nedavni dolazak u Beograd, Srbiju nije koštao ni dinar. Vučić je kazao da će Bler vrlo brzo ponovo doći i da će obučiti sve ministre „koji treba da isporuče rezultate“.

On je odgovarajući na novinarsko pitanje da li je „ćaskao i pio kafu“ sa Blerom, rekao da nikada ne „ćaska“ kada su takve stvare u pitanju već da su to bili ozbiljni razgovori, a da sa druge strane čak i ne pije kafu, prenio je „Blic“. Dodao je da Bler nije bio u Srbiji da savjetuje, već da obučava i da je on uvijek spreman da nešto nauči, pa tako i od Blera, kao što je mnogo toga naučio od njegovog prijatelja Gerharda Šredera.

Na pitanje zašto bi to neko radio besplatno, Vučić je odgovorio da to treba pitati Blera. „To morate da pitate njega, što se nas tiče, to je džabe, ja taj novac nemam, a Vlada Srbije nije dala nijedan dinar“, rekao je Vučić.

On je odbacio kritike opozicije zbog susreta sa Blerom čija je zemlja učestvovala u NATO bombardovanju istakavši da su i države koje su vodili Žak Širak i Gerhard Šreder u tome učestovale, a da su ih 2001. isti ti koji sada upućuju kritike objeručke dočekali i hvalili se time.

„Smetalo vam je i kada je Putin dolazio, ali moram da kažem da je Srbija uspješna i otvorena zemlja koja može sa svima da sarađuje“, rekao je Vučić novinarima nakon posjete Gerontološkom centru u Beogradu.

Bonus video: