Josipović predao dužnost Grabar Kitarović: "Zanimljiv i ugodan sastanak"

Iz kancelarije novoizabrane predsjednice najprije je bilo rečeno da je zajednička želja Grabar Kitarović i Josipovića da primopredaja bude obavljena bez medija, ali je danas ipak stiglo obavještenje da će ceremonija ipak biti otvorena za medije
1 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Foto: Betaphoto/HINA
Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 18.02.2015. 20:22h

Odlazeći hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je i zvanično predao dužnost novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Ceremonija primopredaje održana je u kancelariji predsjednika na Pantovčaku, gdje Kolindi Grabar Kitarović predsjednički mandat zvanično počinje u ponoć, prenose hrvatskiu mediji.

"Imali smo zanimljiv i ugodan sastanak. Upoznao sam je sa svim detaljima funkcionisanja kancelarije kako bi lakše mogla odmah početi da radi. Još jednom joj čestitam i želim joj uspješan rad", rekao je Josipović nakon sastanka sa predsjednicom.

"Zahvaljujem se predsjedniku Josipoviću. Vrlo sam zadovoljna razgovorom. Na odlasku, gospodinu Josipoviću želim svako dobro u političkoj karijeri i ličnom životu", izjavila je Grabar Kitarović.

Iz kancelarije novoizabrane predsjednice najprije je bilo rečeno da je zajednička želja Grabar Kitarović i Josipovića da primopredaja bude obavljena bez medija, ali je danas ipak stiglo obavještenje da će ceremonija ipak biti otvorena za medije.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, Grabar Kitarović je pobijedila Josipovića, koji se kandidatovao za drugi mandat, i tako postala prva predsjednica u hrvatskoj istoriji.

Bonus video: