Vučić kaže da je Srpska lista odnijela jednu od najubjedljivijih pobjeda: 10 od 10, ako ne dođu glasovi iz svemira

Vučić je naveo da su mu izborni rezultati neočekivani, s obzirom na kako je rekao, "najteže uslove" jer su mnogi pokušavali da sruše monopol Srpske liste
5680 pregleda 6 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Vučić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Ažurirano: 06.10.2019. 22:40h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srpska lista na prijevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu odnijela jednu od najubjedljivijih pobjeda u svojoj istoriji, te da je u svim mjestima sa srpskim stanovništvom dobila više od 90 odsto glasova.

"To je do sada sa prebrojanim glasovima 10 od 10, osim ako ne dođu neki glasovi iz svemira", rekao je Vućić novinarima u Beogradu.

Vučić je naveo da su mu izborni rezultati neočekivani, s obzirom na kako je rekao, "najteže uslove" jer su mnogi pokušavali da sruše monopol Srpske liste.

"U Sjevernoj Mitrovici Srpska lista je dobila 7.118 glasova, Srpska liberalna partija 34 glasa, Rada Trajković i Rašić 51 glas i Partija kosovskih Srba 55 glasova. Srpska lista je dobila 98,07 srpskih glasova", rekao je Vučić.

Naveo je i da je u svim mjestima Srpska lista dobila više od 90 odsto glasova, te da je ona dobila značajno više glasova, a svi drugi značajno manje glasova.

"U Obiliću gdje je Srpska lista dobila 1.217 glasova, Rada Trajković i Rašić nisu dobili nijedan, u Štrpcu gdje je Srpska lista dobila 5.122, oni su dobili 26. U Orahovcu Srpska lista dobila je 404 glasa, četiri glasa dobila je Rada Trajković", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da će Srbija biti spremna da pregovara bez obzira na to koja partija pobijedi na parlamentarnim izborima na Kosovu.

"Ko god budu legitimni predstavnici, ma ko god da je, Srbija će biti spremna da razgovara. Naše je da razgovaramo. To će biti veoma teško, neće biti lako ni za nas ni za njih", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je kazao trenutno vodi Demokratski savez Kosova, ali da očekuje da Samoopredjeljenje dobije veliki broj glasova iz inostranstva.

Bonus video: