U S. Makedoniji se završava osmodnevno vanredno stanje, od srijede predizborna kampanja

Prevremeni izbori u Sjevernoj Makedoniji bili su zakazani za 12. april, ali je predizborni proces bio prekinut zbog pandemije, uz obavezu da preostala 22 dana proteku posle ukidanja vanrednog stanja koje je trajalo 88 dana

3004 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Skoplja, Foto: Shutterstock.com
Detalj iz Skoplja, Foto: Shutterstock.com

U Sjevernoj Makedoniji u ponoć se završava osmodnevno vanredno stanje, uvedeno da bi vanredni poslanički izbori bili 15. jula.

Prevremeni izbori u Sjevernoj Makedoniji bili su zakazani za 12. april, ali je predizborni proces bio prekinut zbog pandemije, uz obavezu da preostala 22 dana proteku posle ukidanja vanrednog stanja koje je trajalo 88 dana.

U pregovorima stranaka potom, nedavno se došlo do toga da se vanredno stanje ponovo uvede, na osam dana, kako bi rokovi formalno bili u redu, a izbori 15. jula.

Predizborna kampanja zvanično se nastavlja u srijedu, 24. juna, a na izborima 15. jula učestovaće 15 koalicija i partija.

Partije su obećale da će kampanja biti sanitarno bezbedna, bez velikih skupova i uz povećano korišćenje društvenih mreža, tradicionalnih medija, bilborda, onlajn predstavljanja.

Bonus video: