Portparol EK: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u julu, ove nedjelje odvojeni sastanci u Briselu

Tačan datum nastavka dijaloga se još dogovara i biće blagovremeno objavljen, kazao je Peter Stano

818 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Portparol Evropske komisije Peter Stano potvrdio je danas u Briselu da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da bude nastavljen u julu dodajući da će predstavnici dvije strane ove nedjelje odvojeno posjetiti Brisel, ali se neće međusobno sastati.

"Tačan datum nastavka dijaloga se još dogovara i biće blagovremeno objavljen. Obje strane su se složile da se dijalog nastavi i jul je termin koji je sada na stolu i radimo na njegovoj realizaciji", rekao je Stano.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i predsjednik Srbije Aleksandar Vučič izjavili su juče poslije sastanka u Beogradu da očekuju da dijalog bude nastavljen u julu.

Na pitanje novinara, Stano je danas rekao da 25. juna u Briselu neće biti održana nova runda dijaloga, kako su u međuvremenu objavili pojedini mediji, već će predstavnici dvije strane do kraja nedjelje imati odvojene razgovore sa evropskim zvaničnicima, ali bez međusobnog sastanka.

Predstavnici Beograda i Prištine učestvuju 27. juna na sastanku u Bijeloj kući, na poziv specijalnog izaslanika Ričarda Grenela.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas i sjutra boravi u Moskvi gdje se sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Bonus video: