Rama: Optužnica protiv Tačija i Veseljija sramota vijeka za istoriju pravde

Premijer Albanije će danas i sjutra imati susrete sa liderima institucija i političkih stranaka Kosova

7846 pregleda 12 komentar(a)
Rama, Foto: AP Photo
Rama, Foto: AP Photo

Premijer Albanije Edi Rama ocijenio je danas da će optužnica protiv predsjednika Kosova Hašima Tačija i predsjednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija ući u istoriju kao "sramota 21. vijeka u istoriji pravde".

Rama je stigao u Prištinu, gdje je počeo sastanak sa predsjednikom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, a na tviteru je napisao da je tamo da čuje i sazna više nakon "specijalnog udara groma koji će ući kao sramotna mrlja 21. vijeka u svjetsku istoriju pravde, koja je praksu javne optužbe bez pravne optužnice poznavala samo u epohama ideoloških vladavina ili prije njih".

Premijer Albanije će danas i sjutra imati susrete sa liderima institucija i političkih stranaka Kosova.

Kako saznaje koha.net, Rama će se prvo sastati sa predsjednicom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, da bi nastavio susretima sa liderima Pokreta Samoopredjeljenje Aljbinom Kurtijem, Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafom i DPK Kadrijem Veseljijem.

Predviđeni su susreti sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem i predsjednicom parlamenta Vjosom Osmani.

Sastanak Rame i Tačija, kako saznaje koha.net je zakazan za 18:50, neposredno prije obraćanja Tačija građanima Kosova o optužnici Specijalnog tužioca u Hagu.

Bonus video: