Glas Amerike: Bijela kuća dala zeleno svjetlo za novi sastanak predstavnika Srbije i Kosova

Još nije jasno da li će se i kada sastanak dvije strane u Bijeloj kući održati i šta bi na njemu moglo da se postigne

4805 pregleda 1 komentar(a)
Bijela kuća, Foto: Shutterstock
Bijela kuća, Foto: Shutterstock

Bijela kuća dala je "zeleno svjetlo" za novi susret predstavnika Beograda i Prištine u bliskoj budućnosti, poslije otkazivanja sastanka dvije delegacije, koji je bio planiran za 27. jun u Vašingtonu, prenio je večeras Glas Amerike (Voice of America - VoA).

U razgovoru sa aktivistima američko-albanske zajednice, putem video konferencije, specijalni predstavnik za pregovore Beograda i Prištine ambasador Ričard Grenel (Richard Grenell) je prošle nedjelje jasno stavio do znanja da ova prilika ne treba da se propusti, rekao je za Glas Amerike bivši direktor Albansko-američkog nacionalnog savjeta Martin Vuljaj.

"Dan poslije videokonferencije sa našom grupom, Grenel se sastao sa predsjednikom (SAD Donaldom) Trampom i tražio, a predsjednik mu je dao 'zeleno svjetlo' da nastavi proces, kao posljednju šansu, ako mogu da kažem", rekao je Vuljaj za albanski servis Glasa Amerike.

Fokus sastanka, kao i ranije, ostaju ekonomska pitanja, ali Vuljaj vjeruje da bi razgovori mogli da stvore novu energiju, koju on vidi kao korak prema političkom rješenju.

Međutim, još nije jasno da li će se i kada sastanak dvije strane u Bijeloj kući održati i šta bi na njemu moglo da se postigne, dodao je Glas Amerike.

Bonus video: