Na Kosovu 195 novooboljelih, dvoje umrlo

Opština Priština i dalje ima najveći broj osoba pozitivnih na koronavirus

1560 pregleda 0 komentar(a)
Priština, Foto: Shutterstock
Priština, Foto: Shutterstock

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) objavio je da je u ponedjeljak od 429 testova 195 bilo pozitivno na koronavirus i da su četiri osobe pozitivne na koronavirus umrle, čime je broj preminulih povećan na 79.

Ukupan broj zaraženih dostigao 3.703, izliječeno je 1.946 osoba, dok je aktivno 1.688 slučajeva koronavirusa.

Pozitivni slučajevi, prema rezultatima od ponedjeljka, su 102 iz opštine Priština, slijede opština Uroševac 17, opština Kosovo Polje 11, opština Đakovica 10, opština Gnjilane osam, opština Prizren sedam i opština Dečane šest.

U opštini Mitrovica pozitivno je pet slučaja, Opština Glogovac četiri, Opština Srbica četiri, Opština Lipljan četiri, Opština Obilić tri, Opština Orahovac tri, Opština Peć dva, Opština Vučitrn dva, Opština Štimlje dva i po jedan slučaj u opštinama Gračanica, Kačanik, Kamenica, Podujevo i Suva Reka.

U ponedjeljak je zabilježen najveći broj pozitivnih na koronavirus od početka pandemije, odnosno od 8. februara od kada je NIJZ počeo sa testiranjem uzoraka sumnjivih na koronavirus.

Opština Priština i dalje ima najveći broj osoba pozitivnih na koronavirus.

Kosovo se nalazi na spisku država iz kojih je moguć dolazak u Crnu Goru uz negativne rezultate PCR ili ELISA ili ECLIA testa na Kovid-19.

Bonus video: