Direktor policije Srbije: Kontrolišemo situaciju, na demonstracijama oko 5.000 građana

"Naša je procjena da su to sljedbenici (bivšeg narodnog poslanika) Srđana Noga i (vođa inicijative "Nema predaje Kosovа i Metohijе") Damjana Kneževića. Slijedi analiza i utvrđivanje da li je bilo još nekih učesnika koji su pozivali na ovakvo ponašanje"

13387 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Rebić, Foto: Betaphoto
Vladimir Rebić, Foto: Betaphoto

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić kazao je da policija kontroliše situaciju ispred Narodne skupštine, gdje se održavaju demonstracije zbog najava da se ponovo uvode restriktivne mjere.

Tokom protesta zapaljena su najmanje tri vozila policije, a reporteri N1 kazali su da je u sukobima sa demonstrantima povrijeđeno više policajaca

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da se se "jedan dio demonstranata ponaša potpuno neprimjereno", prenosi portal Nova.rs.

Ocijenio je da je na skupu bilo oko 5.000 građana, koji nisu svi bili militantni i nasilni, a da je jedna manja grupacija od 100 ili 200 demonstranata probila policijski korodon prilikom pokušaja upada u Skupštinu.

"Naša je procjena da su to sljedbenici (bivšeg narodnog poslanika) Srđana Noga i (vođa inicijative "Nema predaje Kosovа i Metohijе") Damjana Kneževića. Slijedi analiza i utvrđivanje da li je bilo još nekih učesnika koji su pozivali na ovakvo ponašanje", kazao je Rebić.

Naveo je i da je jedan broj policijskih službenika povrijeđen i da će nakon pregleda video-nadzora i utvrđivanja identiteta onih koji su kamenicama gađali policajce vrlo brzo biti privedeni pravdi.

Takođe Rebić je dodao i da je manjih incidenata bilo i u Novom Sadu gdje su ka Gradskoj kući bacane kamenice i flaše.

Bonus video: