Srbija: Još osam umrlih od koronavirusa, 258 novozaraženih

Ukupno je registrovan 26.451 potvrđeni slučaj KOVIDA-19

4736 pregleda 0 komentar(a)
Kon, Foto: BETAPHOTO
Kon, Foto: BETAPHOTO

U Srbiji je za 24 časa od posljedica infekcije koronavirusom umrlo još osam ljudi, saopštio je danas Krizni štab Vlade.

Na konferenciji za novinare tog štaba u Beogradu epidemiolog Predrag Kon je rekao da je s današnjim danom u Srbiji od te zaraze ukupno umrlo 598 osoba.

U bolinicama je 3.554 ljudi, a na respiratorima je 146 pacijenata, naveo je on.

Od nedjelje popodne do danas u isto vreme testirani su uzorci 7.168 osoba, od kojih je 258 pozitivno.

Ukupno je registrovan 26.451 potvrđeni slučaj KOVIDA-19.

Kon je izjavio da se u Beogradu od 13. jula smanjuje broj onih koji se javljaju u KOVID-ambulante sa simptomima respiratornih oboljenja, kao i da opada broj obavljenih pregleda.

Kon je na konferenciji za novinare Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa u Palati Srbije rekao da se smanjuje i broj onih koji se tretraju kao sumnjivi na KOVID i da je jasno opadanje tih brojeva od 13. jula, kao i da brojevi i dalje opadaju.

Kon je kao primjer naveo da je 2. avgusta u Beogradu bilo 252 takvih pregleda za cijelu teritoriju Beograda, dok je pre 13. jula bilo i po 900 takvih slučajeva.

"Isto se vidi po prijemnoj ambulanti Infektivne klinike i Studentske poliklinike. Svi pokazatelji jasno ukazuju da se smanjuje aktivnost virusa na teritoriji Beograda, što su dobre vesti, ali je još visoka ativnost koja može za čas da se prebaci, epidemiološka situacija je i dalje nesigurna", kazao je Kon.

On je rekao da rizik definitivno postoji kod odlaska na kupališta jer sigurno ima odredjen broj onih koji su inficirani korona virusom a da to i ne znaju.

Bonus video: