Đilas: Ako ne bude sporazuma vlasti i opozicije, nezadovoljstvo može da bude van kontrole

"Mi tražimo od Evropskog parlamenta da (u Srbiji) ima snagu i mogućnost uticaja kao u Sjevernoj Makedoniji i da ga čine svi predstavnici parlamentarnih grupa EP", rekao je lider SSP-a

6200 pregleda 4 komentar(a)
Đilas, Foto: Betaphoto
Đilas, Foto: Betaphoto

Ukoliko ne bude sporazuma vlasti i opozicije u Srbiji, "nezadovoljstvo može da bude van kontrole, pa i da završi na ulici", izjavio je danas u Beogradu predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i zatražio pomoć Evropskog parlamenta.

Đilas je to novinarima rekao pošto je Glavni odbor SSP izabrao Ljubana Panića za generalnog sekretara SSP, Vuka Vučurevića za političkog direktora, a Branka Miljuša za izvršnog sekretara Političkog savjeta.

Đilas je najavio osnivanje Političkog saveza SSP koji neće činiti članovi te stranke, već stručnjaci.

Đilas je izjavio da je "uvijek spreman na svaki razgovor iza kojeg stoji Evropski parlament" i naglasio da je pre svega bitno da kroz dijalog dođe do rješenja za RTS i da se omogući kontrola izbora.

"Mi tražimo od Evropskog parlamenta da (u Srbiji) ima snagu i mogućnost uticaja kao u Sjevernoj Makedoniji i da ga čine svi predstavnici parlamentarnih grupa EP", rekao je on.

Đilas je danas predstavio dio novog programa SSP "Imamo plan" kojim se u Srbiji obećava minimalna plata od 500 eura, plata ljekara najmanje 1.500, a nastavnika 1.000 eura. Đilas je obećao i da subvencije svim poljoprivrednicima od 150 eura po hektaru zemljišta, gorivo bez akciza, garantovane otkupne cijene proizvoda.

Bonus video: