Policijski čas u Sjevernoj Makedoniji produžen do 5. aprila

Ukoliko broj oboljelih od kovida 19 nastavi da raste, zdravstvene vlasti razmišljaju o uvođenju još oštrijih mjera, kao što su duži policijski čas i dodatno skračenje rada ugostiteljskih objekata

3262 pregleda 0 komentar(a)
Skoplje (Ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Skoplje (Ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Policijski čas u Sjevernoj Makedoniji, od 22.00. do 5.00, biće produžen još dvije sedmice, potvrdilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Kako je prenijela Televizija Telma, zabrana kretanja građanima tokom noći kako bi se spriječilo pojačano širenje kovida 19, uvedena 10. marta, biće produžena do 5. aprila.

Ta odluka Vlade Sjeverne Makedonije o uvođenju policijskog časa trebalo je da prestane da važi sjutra.

Ukoliko broj oboljelih od kovida 19 nastavi da raste, zdravstvene vlasti razmišljaju o uvođenju još oštrijih mjera, kao što su duži policijski čas i dodatno skračenje rada ugostiteljskih objekata.

"Komisija za zarazne bolesti će, na osnovu epidemioloških analiza narednih dana, utvrditi da li su potrebne dodatne rerstriktivne mjere", kažu u Ministarstvu zdravlja Sjeverne Makedonije.

Cilj ponovnog uvođenja policijskog časa je bio da ograniči kretanje i komunikaciju mladih za koje je procijenjeno da su najčešći prenosioci virusa, koji su, poslije zatvaranja kafića u 21, nastavljali da se okupljaju na javnim mjestima i po parkovima, ali i po kućama.

Policijski čas je kao mjera za sprječavanje širenja koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji prvi put uveden 22. marta prošle godine, a ukinut je 27. maja, uz obrazloženje da je epidemija "pod kontrolom".

Bonus video: