Mediji: Kovačevski zbog zauzetosti neće ići u Kijev sa Abazovićem i Ramom

"Naša podrška Ukrajini i hrabrom ukrajinskom narodu je nedvosmislena i bezrezervna. Zahvalni smo na pozivu za posjetu, za koji vjerujemo da će uskoro biti realizovan"

6467 pregleda 12 komentar(a)
Kovačevski, Foto: Reuters
Kovačevski, Foto: Reuters

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski neće posjetiti Kijev zajedno sa premijerima Crne Gore i Albanije, Dritanom Abazovićem i Edijem Ramom, objavili su danas makedonski mediji.

U Vladi Sjeverne Makedonije su za portal "360 stepeni" rekli da, zbog intenzivne agende premijera, Kovačevski nije u mogućnosti da u ovom periodu ide u Kijev i da su zbog toga odbili poziv.

"Poziv za koji pitate odnosi se na period kojem je dnevni red premijera izvan i zbog nemogućnosti da se to promijeni, nažalost, nismo bili u mogućnosti da pozitivno odgovorimo. Naša podrška Ukrajini i hrabrom ukrajinskom narodu je nedvosmislena i bezrezervna. Zahvalni smo na pozivu za posjetu, za koji vjerujemo da će uskoro biti realizovan", rečeno je za taj portal u vladi Dimitra Kovačevskog.

"Vijesti" su ranije objavile da su premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije prihvatili ideju Dritana Abazovića da zajedno posjete ukrajinsku prijestonicu Kijev.

Bonus video: