U Tetovu ponovo zastava "Velike Albanije"

Dok je Kasami, lider opozicione albanske partije Besa, davao izjave medijima na snimcima se u pozadini vide spojene zastava sa mapom "velike Albanije" i albanska nacionalna zastava.

10111 pregleda 20 reakcija 19 komentar(a)
Kasami i zastava "Velike Albanije" u pozadini, Foto: Bilall Kasami/Facebook
Kasami i zastava "Velike Albanije" u pozadini, Foto: Bilall Kasami/Facebook

Zastava takozvane "Velike Albanije" danas se vijorila u Tetovu dok je tetovski gradadonačelnik Biljal Kasami promovisao novoasfaltiranu ulicu.

Dok je Kasami, lider opozicione albanske partije Besa, davao izjave medijima na snimcima se u pozadini vide spojene zastava sa mapom "Velike Albanije" i albanska nacionalna zastava.

To je drugi put u kratkom vremenskom period da se na nekom događaju koji je organizovala Opština Tetovo vidi zastava "Velike Albanije".

Prethodno se to desilo 11. avgusta na koncertu u centru tog grada, većinski naseljenog Albancima, kada je na organizovan koncert povodom privatne posjete kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Upitan da li će ovo postavljanje zastave "Velike Albanije" uticati na suživot u Tetovu, Kasami je rekao da je to "reakcija građana na odnos koji centralna vlast ima prema njima".

Zastava velike Albanije na ulicama Tetova
Zastava velike Albanije na ulicama Tetovafoto: Bilall Kasami/Facebook

"Ovo nema veze sa organizacijom ovog događaja i Opštinom. To što ima veze sa nama je promocija ove ulice. Ovo (zastava) je poruka Vladi da ne provocira građane, jer će oni na to odgovoriti", rekao je Kasami novinarima.

Bonus video: